„Novosti“ na rođendanu Jadranke Stojaković

Sl. PEŠEVIĆ

25. 07. 2013. u 08:05

Bolesnički apartman Jadranke Stojaković u Domu starih „Ivan Pavao“, u banjalučkom naselju Petrićevac, u sredu je bio ispunjen poklonima, svežim cevećem i lepim željama

BOLESNIČKI apartman Jadranke Stojaković u Domu starih „Ivan Pavao“, u banjalučkom naselju Petrićevac, u sredu je bio ispunjen poklonima, svežim cevećem i lepim željama. Slavljenica ih je uz voćnu tortu, dar naše redakcije, primala sa osmehom i vedrom dosetkom.

- Eh, kada bi se godine brojale unazad. To bi bilo dobro, a pogotovo za slavljenike koji su, poput mene, vezani za krevet. Hvala mojim prijateljima iz "Novosti" kada su me se setili, a tortu ću rado podeliti sa brižnim osobljem Doma i mojim susedima, rekla nam je kroz osmeh Jadranka, koja i u ovim, za nju teškim trenucima, poseduje veliku snagu i volju. Od nje treba učiti.

Po bontonu, dame nije zgodno pitati za godine. Navešćemo samo da je Jadranka rođena u Sarajevu 24. jula... dok su ostali detalji iz njene prebogate biografije manje-više poznati.

- Ma, da se ne foliramo. "Večernje novosti" i ja smo tu negde vršnjaci. Trajem malo duže od vaših novina koje i sada rado prelistam i pročitam. Moj sadašnji status me podseća na onu čuvenu Lauševićevu, da godine brže prolaze nego dani.

Vreme iz kreveta ili invalidskih kolica prekraćuje uz televiziju, a kada sakupi dovoljno snage, prihvati se gitare.

Godinu između dva rođendana uglavnom je provela u društvu Milke Čeremidžić, kojoj je diktirala svoju prebogatu životnu i umetničku biografiju. Nada se da će se ta ispovest naći u knjizi koju njih dve autorizuju. Gotovo svakodnevno društvo joj pravi koleginica po pesmi i profesiji Maja Tatić.

- Najdraži rođendanski poklon je saznanje da ću uskoro otići na tri sedmice u rehabilitacioni centar Slatina koji je u sastavu Zdravstvenog lečilišta "Dr Miroslav Zotović". Ne očekujem čudo, ali se nadam da će vrsni lekari bar usporiti razvoj moje teško izlečive bolesti zvane motorni neuron. Eto, dočekala sam da mi odlazak u bolnicu bude poklon. Ali život ide dalje - veli kantautorka, koja na rođendan želi samo jedno - da joj preostale godine budu sa što manje patnje i boli.

POZDRAV RAJI IZ CELE BIVŠE JUGE

- ZNAM da će ove moje poruke preko "Novosti" stići na više adresa. Zato bih se zahvalila na čestitkama koje sam povodom rođendana primila na razne načine. Naravno, pozdravljam svoju raju iz Sarajeva, Beograda, Zagreba i cele bivše Juge - rekla je dok nas je pratila Jadranka Stojaković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Nina

25.07.2013. 16:29

Srecan rodjendan Jadranka, Zelim da Ti zivot podari uspjesan oporavak i poboljsa Tvoje zdravlje, a Ti nama jos poneku pjesmu, iako su i sve ove koje pjevas, melem za dusu i srce.

Olga

25.07.2013. 23:07

Zelim vam SRECAN RODJENDAN, da vam zivot podari jos puno radosti i dobro zdravlje a vi nas sa nekom nezaboravnom pjesmom kao sto su i predhodne.