Supruga princa Vilijama, Ketrin, porodila se u ponedeljak u bolnici Sent Meri, u centru Londona, u 16.24 časova po lokalnom vremenu i na svet donela dečaka, teškog 3,6 kg. Princ Vilijam je prisustvovao porođaju.

Kejt je danas primljena u bolnicu u prvim fazama porođaja, i od tada ne jenjava interesovanje svetske javnosti za njen porođaj.

Kraljevski zvaničnici rekli su da je Kejt automobilom stigla do bolnice Sent Meri u centru Londona u pratnji princa Vilijama. Vojvotkinja od Kembridža se porodila u privatnom krilu bolnice gde je princeza Dajana rodila Vilijama i njegovog mlađeg brata Harija. Vojvotkinju je pratio vrhunski medicinski tim na čelu sa kraljevskim ginekologom dr Markusom Sečelom, piše AP.


09:12 - KEJT MIDLTON PRIMLJENA U BOLNICU

Vojvotkinja od Kembridža primljena je jutros oko 6 sati u bolnicu St. Mary u Londonu sa prvim trudovima. Stigla je automobilom iz Kensingtonske palate. S njom je došao i princ Vilijam, stoji u službenom saopštenju kraljevske palate.

10:38 - POROĐAJ PRIRODNIM PUTEM ILI CARSKIM REZOM

Beba, čiji se pol ne zna, će biti treći naslednik britanskog prestola. Za sada se ne zna ni da li će se Kejt poroditi prirodnim putem ili carskim rezom.

11:39 - KRALJICA ELIZABETA ĆE PRVA SAZNATI ZA ROĐENJE DETETA

Vesti o dolasku bebe biće objavljene iz palate na tradicionalan način i preko društvenih mreža. Tradicionalno, kraljevski pomoćnik iz bolnice stiže do Bakingemske palate sa potpisanim pismom povezanim u kožu. Pismo se daje zvaničniku koji će ga postaviti na oglasnu tablu ispred palate.

U isto vreme, na Tviteru će radosna vest biti podeljena sa svetom. Tada će se znati pol deteta, težina i vreme rođenja.

Moglo bi da prođe i nekoliko dana pre nego što se sazna ime deteta. Kada je Vilijam rođen, njegovo ime je objavljeno posle nedelju dana, a Čarlsovo je ostalo misterija ceo mesec.

Ali, pol bebe je taj koji najviše interesuje sve jer je trudnoća vojvotkinje od Kembridža dovela do promene zakona o nasledstvu trona kako ćerka ne bi bila preskočena u redu za presto. Dečak ili devojčica, dete će biti treće u redu za presto.

12:20 - IME DETETA NA SVIM KLADINICAMA

Prema prognozama kladionica, ime koje će najverovatnije poneti mali monarh je Aleksandra, sa kvotom 3,25. Za njim slede Šarlota i Džordž (7), dok kvotu 11 dele Elizabeta, Džejms i Viktorija. Ako Kejt i Vilijam dobiju ćerkicu, najmanje šanse ima ime Vejneta (kvota 501), ali nije mnogo verovatnije ni da će se zvati Vejn, Šardone, Kevin, Adam, ili Gvinevra. Među najbizarnijim kladioničarskim predlozima svakako su i Hermiona, Rozmari i Fibi.

13:02 - KEJT BILA AKTIVNA DO POSLEDNJEG DANA TRUDNOĆE

I pored problematičnog početka trudnoće kada je bila hospitalizovana zbog akutnih mučnina, 31-godišnja Kejt se gotovo do samog kraja trudnoće pojavljivala na javnim dužnostima.

Sa prestankom pojavljivanja u javnosti, mediji su se okupili ispred bolnice iščekujući rođenje deteta i tražeći najbolje mesto za savršenu sliku Vilijama i Kejt sa bebom u rukama.

Dok se palata Kensington ne renovira za mladi par, Vilijam i Kejt će najverovatnije boraviti u dvosobnom stanu u palati.

14:05 - CEO SVET OBELEŽAVA ROĐENJE KRALJEVSKE BEBE

Sve svetske znamenitosti poput Nijagarnihih vodopada, Trafalgar skvera i CN kule u Torontu će svetleti u roze ili u plavoj boji, zavisno da li će se roditi dečak ili devojčica.


14:43 - BEBA NE MORA DA NOSI ZVANIČNO PREZIME

Kraljvska beba ne mora da ima zvanično prezime. Princ Vilijam i Kejt će odlučiti da li će svom prvom detetu dati zvanično prezime među kojima su: Vindzor, Vels i Kembdridž.

14:49 - LAP TOP, RUČAK I IPOD DONETI U KEJTINU SOBU

Kraljevsko obezbeđenje je upravo prosledilo lap top, Ipod i ručak u sobu gde se nalazi Kejt Midlton.

15:14 - PUTEVI DO KUĆE MIDLTONOVIH NEPROHODNI

Reporteri i novinari se nalaze ispred kuće Midltonovih. Kako javlja Telegraf.uk od danas u blizini njihove kuće biće zatvoreni svi prilazi, ali zbog navodnih radova na putu.
15:32 - NOĆ U LINDU – 6.265 FUNTI

Jedne noć u krilu Lindo košta 6.265 funti, a uključuje paket od dve prostorije.

15:44 - OŠTAR SUKOB KEJTINE MAJKE I KAMILE PARKER

Sukobi između Kamile Parker i majke Kejt Midlton sve su češći i žešći.

Kamila smatra da Kerol nije dobar uzor koji bi trebao uticati na vaspitanje budućeg vladara ili vladarke Engleske, a Kerol veruje da žena koja je varala svog supruga s princom Čarlesom i uništila život porodici i princezi Dajani nema šta da traži s detetom njene ćerke i princa Vilijama.

15:46 - ANALITIČARI O PRVOM POJAVLJIVANJU BEBE

Kraljevski analitičar Alister Brus smatra da ćemo bebu prvi put moću da vidimo kad sa Kejti i vilijamom bude napuštala bolnicu. Prvi put zvanično će se pojaviti posle krštenja bebe i to samo na slici. Ako Kejt i Vilijam odluče mogli bi bebu da pokažu naciji i svetu sa balkona Bakingemske palate.


15:52 - PRINC ČARLS: NE ZNAM NIŠTA O POROĐAJU

Budući deda princ Čarls je trenutno u Jorku i na pitanje novinara da li nešto zna o porođaju on je rekao: "Ne znam ništa. Još uvek čekamo".

15:55 - KEJT JE DOBRO

Kako javljaju britanski mediji Kejt Midlton se oseća dobro i porođaj za sada se odvija u najboljem redu.


Pogledajte kako izgleda saopštenje da je naslednik britanske krune rođen:


16:14 - PUN MESEC IZAZVAO TRUDOVE?

Princ Vilijam i Kejt su oduševljeni jer svakog momenta mogu da postanu roditelji - rekao je za People izvor iz bolnice. Časopis Mirror navodi da je Kejt dobila turdove zbog uticaja punog Meseca.

Pun mesec, svojom gravitacijom utiče na plodovu vodu kod trudnica na isti način kako utiče na mora i rijeka naše planete.

16:17 - I KEROL MIDLTON JE U BOLNICI

Kerol Midlton se takođe nalzi je u bolnici St. Mary i spremna je da bude uz ćerku ako će joj bude trebala njena pomoć.

17:01 - POLICIJA SE POLAKO OKUPLJA

Ispred bolnice se oko 15 sati okupio veći broj članova policije.

17:04 - KRALJICA STIGLA U BAKINGEMSKU PALATU

Kraljica Elizabeta je stigla u Bakingemsku palatu. Ona će prva saznati da se beba rodila, a potom će kraljevska porodica zvanično saopštiti da je treći naslednik, ili naslednica došla na svet.

18:52 - BOLNICA POD OPSADOM

Ljudi se sve više okupljaju ispred bolnice kako bi prisustvovali istorijskom trenutku kada će biti saopšteno da je beba rođena.

21:44 - DEČAK JE DOŠAO NA SVET

Supruga britanskog princa Vilijama, Kejt Midlton, porodila se u bolnici Sent Meri, u centru Londona, u 16.24 časova po lokalnom vremenu i na svet donela dečaka, teškog 3,6 kg. Kako je saopšteno, i mama i sin osećaju se dobro. Princ Vilijem prisustvovao je porođaju, a članovi obe porodice oduševljeni su vestima o prinovi. Novopečenoj mami ispunila se želja, jer se nadala dečaku.