Tijana Dapčević: Konačno izgledam kao žensko

S. Dobrosavljević

petak, 12. 07. 2013. u 08:05

Тијана Дапчевић: Коначно изгледам као женско
Sa pevačicom Tijanom Dapčević o letnjim planovima, muzici, glumačkom izazovu i porodici: Najmoćnije se osećam na visokim potpeticama

ZA razliku od mnogih poznatih ličnosti koje tek razmišljaju o odmoru, Tijana Dapčević se već vratila sa letovanja. Prva stanica bila joj je rodna Makedonija, a zatim je sa suprugom Milanom i sinom Vukom otputovala u Grčku, gde su proveli gotovo mesec. Pevačica, koja se nedavno oprobala i kao glumica u predstavi „Pukla bruka“, uz prvaka Beogradskog dramskog pozorišta Mikija Damjanovića, kaže da su uživali na Halkidikiju, gde porodično letuju već tri godine zaredom.

- Svakog leta imamo isti plan i program, pa je tako bilo i sada - kaže za „Novosti“ Tijana Dapčević. - Najpre smo bili u Skoplju da se vidimo sa mojom porodicom i prijateljima, a zatim smo otputovali na more. Bili smo u jednom malom mestu na Halkidikiju, koji je pravi raj za decu. Vuk je uživao, naučio je da roni i da pliva bez mišića, dok smo se Milan i ja baš odmorili. Ali, ovo je bio samo prvi deo letovanja. Početkom septembra Vuk i ja ponovo idemo na more, ali tada će nam društvo praviti moja mama.

* Da li ćete raditi tokom leta?

- Krajem jula imam zakazane nastupe u Crnoj Gori, gde me tokom avgusta očekuje i izvođenje predstave „Pukla bruka“. Osim toga, sa Leontinom Vukomanović radim po Srbiji matine koncerte za decu. Pevamo uglavnom dečje pesme sa horom, mada su zastupljene i naše pesme, pa deca uživaju. Dobar deo dečjeg repertoara sam odavno savladala sa Vukom.

* Kako ste se snašli na glumačkom polju?

- Nije mi uopšte bilo teško, naprotiv. Oduvek mi je bila želja da se oprobam kao glumica i uživam u svakom trenutku provedenom na pozorišnoj sceni. Predstavu ćemo od jeseni ponovo igrati u pozorištu „Boško Buha“, a početkom septembra biću angažovana u novoj komediji, sa istom glumačkom ekipom. Reći ću samo da će predstavu režirati Milica Kralj i da će to biti ekipa iz snova.

* Planirate li uskoro da objavite novi album?

- Rano je za to, ali ću uskoro objaviti novi singl „Suze od pepela“, koju je komponovao moj drug iz Sombora Aleksandar Delić, inače neurolog po profesiji. Iako je lekar, u muziku se razume bolje od onih koji se ovim poslom bave godinama.

UMREĆU GLADNA I DEBELA * KAKO održavate vitku liniju?
- Umreću gladna i debela - jada nam se Tijana.
- Jedem kao ptičica, čim pojedem malo više, ne osećam se dobro. Vodim neprekidnu borbu sa kilogramima. Najteže mi je da se odreknem testa, a bez slatkiša mogu. Da sam kojim slučajem zavisna i od slatkiša, bila bih debela kao slon. Tri puta nedeljno idem u teretanu. Ništa bez fizičkih aktivnosti i dobrog preznojavanja.

* Hoćete li nastaviti saradnju sa ministrom Mlađanom Dinkićem, koji vam je komponovao pesmu za prethodni album?

- Zasad neće biti saradnje sa njim. Nemamo vremena ni on ni ja. Ne planiram novi disk, a Dinkić voli da radi sa ljudima koji snimaju albume.

* U poslednje vreme ste prilično smršali i izgledate bolje nego ikad?

- Nisam mnogo smršala, već sam se zategla i pustila kosu. Od kada se ne šišam nakratko ljudi su počeli da primećuju da sam smršala i da izgledam ženstvenije, odnosno kao žensko. Ovo mi je bilo prvo leto sa dužom kosom, posle 20 godina. Sada imam najdužu kosu u familiji, donedavno je ta „titula“ pripadala Milanu.

* U kojim trenucima se osećate najizazovnije i najmoćnije?

- To znamo samo suprug i ja (smeh). Najmoćnije se osećam na štiklama. Moj savet devojkama je da nikud ne idu bez visokih potpetica, ukoliko im to prilika dozvoljava, jer ne možete baš uvek da nosite štikle.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije