Publika pevala s Tozovcem

N. V. BRKOVIĆ

29. 10. 2012. u 00:33

Публика певала с Тозовцем
Spektakularan koncert Predraga Živkovića u prepunom Sava centru. Već od prve pesme zapevali su svi u sali, da bi ubrzo publika bila na nogama

U PREPUNOJ velikoj dvorani centra “Sava”, posle duge pauze, u nedelju je održao koncert Predrag Živković Tozovac, jedan od najpoznatijih srpskih kompozitora, tekstopisaca i pevača popularnih narodnih pesama.

Prvi taktovi već su pokrenuli buru u publici. Sa šeširom na glavi, ogrnut crno-crvenim plaštom, lagano je išetao na scenu, uzeo mikrofon i pustio glas “Jesen u mom sokaku”, a sa njim su odmah zapevali svi.

Ređali su se hit za hitom. “Prazna čaša na mom stolu” podigla je na noge celu salu.

Njihali su se, pojedini sa mnogo sete u očima, drugima su svetlucale ljubavne varnice, dok su pevušili “Oči jedne žene”, “Vlajna”, “A ja sam negde rujno vino pio”, “Ovamo Cigani”...

Podršku iz publike pružile su mu i kolege Aca Lukas, Aco Pejović, koji su došli sa suprugama, Neda Ukraden, Šaban i Ilda Šaulić, ali u prvim redovima našli su se i ministri Milutin Mrkonjić, Verica Kalanović, Slavica Đukić Dejanović. Među posljednjima stigao je i - naravno Džej.

Tozovac je simbolično nazvao koncert “Dođite da pevamo zajedno”. I upravo se to dogodilo.

MNOGOBROJNI GOSTI

NA koncertu se čuo i glas Cuneta Gojkovića, Ane Bekute, Ivana Bekjareva, Bore Dugića, Merime Njegomir. Gosti su bili i Dule Jovanović, brat i sestra pobednici poslednjeg serijala “Ja imam talenat” - Bojana i Nikola Peković, kao i AKUD “Ivo Lola Ribar”, a sve je pratio orkestar Ace Sofronijevića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije