Mirka Vasiljević: Hoću troje dece

S. Dobrosavljević

15. 10. 2012. u 20:54

Glumica Mirka Vasiljević o materinstvu, kuvanju, glumi i jednogodišnjem sinu: Ko će da kuva i da pere, ako neću ja?! Najčešće spremam srpska jela

MLADA glumica Mirka Vasiljević uskoro se vraća na mali ekran. Nevenčana supruga Vujadina Savića, koja sa poznatim fudbalerom i sinom Andrejem živi u Nemačkoj, trenutno je u Beogradu, gde je sledeće nedelje očekuje snimanje nove serije televizije Pink, od deset epizoda.

- Nisam od onih glumaca koji su sujeverni, ali nikad ne pričam unapred o ulogama, dok ne padne prva klapa - rekla nam je Mirka Vasiljević, kojoj je ovo prvi televizijski angažman posle pauze i rođenja sina. - Ne volim da kažem da sam dobila ulogu, jer danas veoma lako neko drugi može da se nađe na vašem mestu. Kada budem snimila prvu scenu, rado ću pričati o konkretnim stvarima, a sad mogu jedino da kažem da je planirano da snimanje traje do decembra, tako da ćemo Andrej i ja do tada biti ovde.

Lepa glumica ističe da razdvojenost od Vujadina neće uticati na njihov odnos, jer imaju poverenje jedno u drugo. Na pitanje da li se posle Francuske brzo prilagodila na život u Nemačkoj, Mirka kaže:

- Moji baba i deda žive u Nemačkoj više od 40 godina, tamo sam provodila školske raspuste, tako da mi nije bilo potrebno nikakvo prilagođavanje.

ČESTITKE NOVOSTIMA ČESTITAM rođendan “Novostima”. Sama činjenica da toliko dugo trajete govori o kvalitetu vaših novina i o tome koliko vam narod veruje. Želim vam i ubuduće mnogo uspeha. Dnevnu štampu u inostranstvu čitam preko interneta, a kada sam u Srbiji, u našoj kući su uglavnom “Večernje novosti” - rekla je Mirka Vasiljević.

Zvezda serije “Miris kiše na Balkanu” naglašava da joj kućni poslovi nisu strani i da se kao svaka supruga i majka svakodnevno bavi porodičnim obavezama.

- Ko će da kuva i da pere, ako neću ja?! Najčešće spremam srpska jela, a punjene paprike i čvarci su neizbežni u našoj kući. Kao devojka nisam previše kuvala, jer je u našem domu bilo mnogo žena. Ali, bila sam upućena u sve što se krčka, jer su baka i tetka izuzetne domaćice. Čim smo Vujadin i ja otišli u Francusku, zatim i u Nemačku, odmah sam počela da kuvam, jer je suludo svakodnevno ići u restoran - ističe Mirka i dodaje da joj u Nemačkoj, osim srpske hrane, nedostaju porodica i prijatelji.

Mirka Vasiljević, koja je prošle godine postala mama, ne krije da svom sinu uskoro želi da podari brata ili sestru, a na spekulacije medija da je već u drugom stanju, Mirka kaže:

- Naš Andrej sigurno neće biti jedinac, jer su deca najlepši dar od Boga. Ne volim da pričam o privatnom životu, a kada će stići još jedna beba, pokazaće vreme. Moj brat je mlađi od mene deset godina, ali ja sigurno neću praviti toliku razliku. Iskreno, volela bih da imam troje dece.

Mirkin i Vujadinov sin Andrej krajem oktobra će navršiti godinu dana, a prvi rođendan proslaviće u Beogradu.

- S obzirom na to da Vujadin neće biti sa nama, njegov rođendan planiramo da proslavimo u krugu porodice - objašnjava mama Mirka. - Krajem godine, kada Vujadin bude imao pauzu i dođe u Beograd, planiramo i da krstimo sina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Realan

16.10.2012. 08:20

To Mirka Srpkinjo! Ne mogu da kažem da mi se Mirka sviđa kao glumica, što i nije toliko važno, ali mi je sjajna kao žena. Uvijek tačno zna šta hoće i ima jaku volju da to postigne. Mirka je sjajan prototip izuzetne srpske žene.

Darko

16.10.2012. 11:14

Bravo mala! Za razliku od većine svojih vršnjakinja pa i onih starijih, shvatila si suštinu života! Porodica i deca! Sada očekuj zlurade komentare i minuseve onih mlađih koji još uvek kapiraju da je sve u blejanju i noćnim izlascima, i onih starijih koji nisu na vreme skapirali da im vreme prolazi pa ti sada zavide! Ne daj se!

Lidija

16.10.2012. 19:43

@Darko - Ljudi su jedinke pa stoga ne postoji univerzalni recept za srecu svih.TO sto Vi mislite da je tako samo govori o vama i vasoj svesti o zivotu.