JEDAN od najcenjenijih srpskih kompozitora, tekstopisaca i pevača narodnih pesama Predrag Živković Tozovac, čija karijera traje 50 godina, održaće solistički koncert 28. oktobra u beogradskom Sava centru, pod nazivom “Dođite da pevamo zajedno”. Legendarni umetnik, koji će nastupiti u pratnji orkestra Ace Sofronijevića, ističe da mu nije namera da pravi veliki spektakl, već da ljubiteljima svojih pesama priredi veče za pamćenje.

- Za beogradski koncert ne postoji poseban povod, već želim da se družim sa svojom publikom i da zajedno pevamo - rekao je za “Novosti” Predrag Živković Tozovac. - Dugujem Beograđanima jedan lep muziki događaj. Ljubav prema pesmi i publici je jedini razlog što ću u pevati u Sava centru, jer posle ovog koncerta neću biti ni popularniji, ni bogatiji. Jednostavno, živim za pesmu. Ne volim spektakle, to je holivudski i za to je potrebno mnogo novca. Nisam grandoman, već pevač koji želi da se bavi svojim poslom onako kako je to činio Iv Montan. Izađe na binu, u pratnji nekoliko vrhunskih muzičara, i peva. Ko je želeo da ga sluša, odlazio je na njegove koncerte, a ko je hteo šarenilo išao je u “Mulen ruž”.

Mada dugo nije održao solistički koncert u Beogradu, Tozovac, koji je ostavio neizbrisiv trag u našoj muzici zahvaljujući hitovima “Oči jedne žene”, “Prazna čaša na mom stolu”, “Vlajna”, “A ja sam negde rujno vino pio”, “Ovamo Cigani” i “Jesen u mom sokaku”, često nastupa po beogradskim klubovima. Na pitanje zašto se na ovaj koncert čekalo toliko dugo, Tozovac odgovara:

- Posle bombardovanja 1999. godine nisam imao volju da održim solistički koncert. Bio sam izuzetno tužan zbog svega što nam se dogodilo. Nažalost, ni sada situacija nije sjajna. Želim da zajedno pevamo, da se družimo i bar nakratko zaboravimo probleme. Proletos sam bio gost na koncertu Ane Bekute u Sava centru i bio sam oduševljen kako je publika reagovala na moje pesme. To je bio jedan od razloga što sam odlučio da održim koncert. Ukoliko pevač želi dugo da traje, mora da ima bar jedan hit, ako ima pet-šest nezaboravnih pesama, to je ogroman uspeh. Ja sam u karijeri imao sedam-osam superhitova i zbog toga sam izuzetno srećan - skromno kaže slavni pevač.

Tokom pet decenija uspešne karijere legenda naše estrade Predrag Živković Tozovac je snimio 30 singlova i 20 albuma, i održao više od 300 koncerata u bivšoj SFRJ, Francuskoj, Engleskoj, Kanadi, Americi... Karte za njegov beogradski koncert koštaju 1.300, 1.600 i 1.900 dinara.