Predinovo putovanje u prošlost

I. D. L.

08. 03. 2012. u 23:39

Zoran Predin i Matija Dedić u četvrtak na Kolarcu predstavili zajednički album „Tragovi u sjeti“ na kome se nalazi 12 pesama Balaševića, Čolića, Dragojevića, Parnog valjka...

U PREPUNOJ sali Kolarčeve zadužbine u četvrtak je održan osmomartovski koncert poznatog slovenačkog kantautora Zorana Predina i džez pijaniste i kompozitora Matije Dedića. Iako namenjen, pre svega, ženama, na koncertu je bilo i mnogo Beograđana koji su svoje dame baš povodom njihovog praznika doveli na koncert.

Beogradskoj publici su Predin i Dedić tokom gotovo tri sata koncerta mamili osmehe i setne uzdahe, dok su redom izvodili najveće hitove Đorđa Balaševića, Zdravka Čolića, Arsena Dedića, Olivera Dragojevića, „Parnog valjka“, Josipe Lisac...

Dvojica vrhunskih muzičara posetiocima su predstavila zajednički album „Tragovi u sjeti“, na kome se nalazi 12 najlepših domaćih pesama u interpretaciji Predina. Matija Dedić ga je, i na albumu i u četvrtak u Kolarcu, pratio na klaviru, a oduševljena publika ih je posle svake numere nagrađivala gromoglasnim aplauzom.

Publika je uz Predina sve vreme tiho pevušila hitove „Ti si mi u krvi“, „Priča o Vasi Ladačkom“, „Te noći“, „Jesen u meni“, „Priča o mladom studentu i udatoj ženi“, „Plavi safir“, koji su odveli sve prisutne u sali na putovanje u prošlost udaljenu i do 40 godina.

Između pesama, Zoran Predin je publiku zabavljao šalama, upoznavao ih sa svojim sećanjima, pripovedao o „divnim, prošlim vremenima“, uspomenama, ženama koje je voleo i ljudima kojih više nema.

Posle dva bisa, koncert su završili i sa publikom se pozdravili jednom od najtužnijih domaćih pesama - „A sad adio“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije