Holivudska glumica Anđelina Džoli prezentovala je publici u Sarajevu svoj film prvenac „U zemlji krvi i meda“ .Dvorana Zetra je bila ispunjena do poslednjeg mesta, a od ukupno 6.682 prodate ulaznice glumica je sama kupila 2.500, piše hrvatska Gloria.

Anđelina je kupljene ulaznice dala članovima raznih humanitarnih udruženja i žrtvama rata koje je upoznala dok je snimala film. Sudbina ljudi koji su preživeli rat holivudsku glumicu jako je dirnula kao i ratna prošlost cele Bosne i Hercegovine.

Inače pored pune dvorane koja je glumicu dirnula do suza i impresionirala je, Anđelina je od zlatara Seje Sofića dobila nakit. Najpoznatiji sarajevski zlatar za nju je izradio prsten od zlata i gorskog kristala, ali i jedan od srebra sa pozlatom i minđuše. Nakit je replika nakita iz 14. veka koji se Anđelini veoma dopao dok je listala katalog zlatare.

Nakon premijere filma Anđa se na privatnoj zabavi družila s izabranim gostima. Dok su se predstavnici medija i okupljeni plašili da joj priđu, Džolijeva je rešila da preuzme inicijativu i započne razgovor.

- Ajde da počnemo, jer ako nastavimo da pijemo, a ne pojedemo ništa, neće biti dobro - rekla je Anđelina.