POKOJNA folk diva Silvana Armenulić, jedna od najvećih zvezda narodne muzike bivše Jugoslavije, vlasnica brojnih „zlatnih“ i „srebrnih“ ploča sa tiražima kakvi se danas ne mogu ni zamisliti, dobila je svoju knjigu „Knjiga o Silvani“. Autor dela Lozničanin Dragan Marković, verni poštovalac legendarne pevačice Zilhe Barjaktarević, godinama je sakupljao tekstove o njoj da bi ih nedavno pretočio u ovu svojevrsnu biografiju.

- Posedujem kolekciju svih ploča sa Silvaninim pesmama, od starih vinilskih do kompakt-diskova. Godinama sam sakupljao razne tekstove o njoj iz novina i časopisa i nisam pogrešio, jer njena slava ne bledi iako je prošlo 35 godina od njene smrti - rekao je Marković.

Pevačica je najveći uspeh u karijeri postigla posle pojavljivanja u seriji „Ljubav na seoski način“, a danas čak i oni koji ne vole narodnjake znaju za neprolazne pesme „Šta će mi život“, „Ciganine, sviraj, sviraj“ ili „Ja nemam prava nikoga da volim“. Silvanine pesme su i danas rado slušane, pravi evergrin, a materijal objavljen posle njene smrti obimniji je skoro 20 puta nego onaj koji je objavila za života. Po nekim procenama, do danas je izdato više od dva miliona nosača zvuka.