FOLK pevačica Radmila Rada Manojlović vratila se nedavno na estradnu scenu novim singlom „Marakana“, koji predstavlja uvertiru za njen drugi album čiji se izlazak očekuje za dve nedelje. Ako se po pregledu na „Jutjubu“ uspešna pesma prepoznaje, „Marakana“, koju je za dan pogledalo skoro 50.000 ljudi, budući je veliki hit.

- Reakcija publike na novu pesmu je odlična, baš kao što smo njeni autori i ja očekivali - kaže nam lepa Rada. - Primetila sam da je naziv pesme izazvao zanimljive komentare, pa bih iskoristila priliku da publici objasnim da pesma nije navijačka, već prava ženska. Devojka ostavlja dečka i, umesto da plače i tuguje, odlučuje da se proveseli sa društvom do zore.

* Da li „Marakana“ nešto poručuje ili u vašoj ljubavnoj vezi sa Milanom Stankovićem i dalje cvetaju ruže?

- Ha,ha... „Marakana“ nije dvosmislena, već u pesmi predstavlja veliku gužvu i veoma je melodična reč, tako da je bila odlično rešenje Miloša Roganovića, koji ju je potpisao.

* Koliko ste zadovoljni ostalim pesmama?

- Tim koji dobija ne treba menjati, pa su tako i na ovom albumu provereni saradnici, uz Roganovića, Filip Miletić, a po pesmu su uradili Damir Handanović, Blizanci i Zoran Marjanović. Snimila sam osam, uglavnom „brzih“ numera, koje je publika i navikla da čuje od mene, ali imam i dva-tri prava narodnjaka, u kojima će se, nadam se, mnogi pronaći. Planiram da snimim nekoliko spotova, a prvi će biti za „Marakanu“.

SANjAM “MARAKANU“

* DA li ste spremni za prvi koncert? - Potrudila sam se da album bude dobar, a kad me pitaju za očekivanja, uglavnom odgovaram skromno. Neka bude kao prošli i biću zadovoljna. Činjenica je da je moj prvenac „Deset ispod nule“ bio slušan. Zadovoljna sam zvukom, idejama i nadam se da će publika prepoznati naš trud. Nerealno je u ovom trenutku pričati o velikom koncertu, budući da imam jedan album iza sebe. To, naravno, ne znači da ne sanjam da se jednog dana i to dogodi. Navikla sam da idem korak po korak, da ništa ne požurujem i da sve zaslužim sopstvenim trudom, radom i zalaganjem.

*Javno ste podržali dečka, koji je posle mnogih spekulacija o netrpeljivosti sa Sašom Popovićem sporazumno napustio Grand. Da li ste zbog toga imali problema, budući da ste ostali verni toj diskografskoj kući?

- Nažalost, razne neistine u proteklih godinu i po provlačile su se po tabloidima. Konstantna potreba medija za izmišljanjem spektakularnih, skandaloznih, zakulisnih dešavanja ne treba da me dotiče, niti imam potrebu da o tome pričam i komentarišem razne pretpostavke. Milan i ja se trudimo da odvojimo privatno od poslovnog. Sigurno je da je, osim mene, imao podršku svih koji ga vole.

* Na vašem primeru može se zaključiti da ljubav ne mora da bude prepreka velikoj posvećenosti i strasti koje imate prema poslu. Hoće li se uskoro čuti svadbena zvona?

- Kada je reč o ljubavi, bitno je da je ona prava, iskrena i duboka, a da pored nje postoji poštovanje i poverenje između dvoje ljudi. Oboje imamo uspešne karijere i sada je pravo vreme da se posvetimo njima.

* Koju „bajku“ biste želeli da ostvarite?

- Već živim bajku. Imam porodicu koju volim i koja me voli, ispunjena sam na emotivnom planu, radim posao koji volim i kojim sam odmalena želela da se bavim. Publika me voli. Šta bih mogla još da tražim od života?

* Lepa, mlada, uspešna... Šta još nedostaje?

- Bitno mi je da sam voljena, zdrava i da su meni dragi ljudi dobro.

* Osećaj koji vas vraća u detinjstvo, rodno Četereže, a koji ljubomorno čuvate je...?

- Najviše mi nedostaje porodica, a ono što me uvek vraća u detinjstvo je, verovali ili ne, kačamak i mleko (smeh). Sestra i ja smo svako veče igrale tenis na igralištu, a kad bismo se vratile kući, onako umorne i iscrpljene, znalo se šta nas čeka na stolu. To je bio naš ritual koji smo obožavale i to me prvo asocira na detinjstvo.

* Da li i dalje jedete kačamak, čim imate tako savršenu liniju?

- Ključnu ulogu odigrala je majka priroda, tako da se ne trudim previše oko linije. Jedem sve, a inače ne volim preterano slatkiše, pa je to možda jedan od razloga što sam uvek vitka. Dešava mi se da se ugojim dva-tri kilograma, ali u tim situacijama pribegavam brzom i efikasnom rešenju. Odreknem se hleba na desetak dana i kao rukom odneseno.

* Hoćete li ikada ispuniti očevu želju i završiti ekonomski fakultet?

- Naravno da hoću. To je tatina, ali i moja želja. Fakultet me čeka u Kragujevcu, a ja ću mu se posvetiti kad budem imala malo više slobodnog vremena. Evo, javno obećavam.