Dejan Petrović svirao trubu u Evropskom parlamentu

V. N.

24. 11. 2011. u 20:58

U sredu veče u Evropskom parlamentu u Briselu održan mini-koncert na kome su nastupili trubački orkestar Dejana Petrovića, virtuoz na violini Siniša Zlatić i primadona Suzana Šuvaković-Savić

U OKVIRU manifestacije “Večeri Srbije” u sredu večeje u Evropskom parlamentu u Briselu održan mini-koncert na kome su nastupili trubački orkestar Dejana Petrovića, virtuoz na violini Siniša Zlatić i primadona Suzana Šuvaković-Savić. Događaju, čiji je cilj promocija srpske kulture, prisustvovao je i potpredsednik srpske vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, koji je istakao “da je ovo prvi put da se u Evropskom parlamentu čuje srpska truba i da je došlo vreme za prijatnije tonove sa Balkana”.

Koncert na kome su trubački majstori iz Srbije svirali mešavinu tradicionalnih srpskih, ruskih i pop melodija izazvalo je veliko interesovanje evropskih poslanika. Najmlađi majstor trube Sabora u Guči Dejan Petrović, pre odlaska u Brisel, gde je nastupio na poziv Ivice Dačića, rekao je da je počastvovan što će biti deo ove manifestacije i što će u Evropskom parlamentu odsvirati nešto što je autentično iz Srbije. Inače, on će sa svojim trubačkim orkestrom već u subotu nastupiti u Sarajevu.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Buha Radivoje

25.11.2011. 10:12

Sport, muzika i film pa i mladi u nauci, to su stvari kojima mozemo da se priblizimo svetu jer u njima ne zaostajemo, ostalo sve na reviziju.

gagii

29.01.2012. 18:57

raduje me sto u Srbiji postoje sposobni, dobri i dobronamerni ljudi koji upravo tako i predstavljaju sebe svoju zemlju i svoj narod. za razliku od politikantskuh diletanata koji zeljni vlascu upropastise sve lepote ove zemlje