Dejan Petrović i „Big bend“ u Sava centru

S. D.

11. 11. 2011. u 10:04

Majstor trube Dejan Petrović sa „Big bendom“ u četvrtak uveče je oduševio publiku na svom prvom solističkom koncertu u Sava centru

MAJSTOR trube Dejan Petrović sa „Big bendom“ u četvrtak uveče je oduševio publiku na svom prvom solističkom koncertu u Sava centru. Čarobni zvuci trube ispunili su dvoranu, ali i srca mnogobrojnih posetilaca, koji su tri časa uživali u šarolikom muzičkom opusu prve trube sveta - od srpske tradiconalne muzike do domaćih i stranih hitova. Višestruki pobednik Sabora u Guči, koji je na ovom takmičenju da puta zaredom osvojio „Zlatnu trubu“ našeg lista, nastup pred Beograđanima započeo je spletom starih srpskih pesama i kola.

- Truba može da se svira na bezbroj načina, a ova moja družina, koja se zove „Big bend“, to će vam i pokazati - rekao je najmlađi majstor trube u istoriji Sabora u Guči Dejan Petrović.

U delu rezervisanom za goste nastupili su Sergej Trifunović i Skaj Vikler, otpevavši na svoj način evergrin narodne muzike „Stani, stani, Ibar vodo“, za koji je popularni glumac rekao „da je najlepši srpski bluz svih vremena“. Trifunović je pesmu posvetio velikom glumcu Petru Kralju, koji je juče preminuo, a koji se prema njegovim rečima „rodio i otišao kao kralj i koji je nabolje recitovao poeziju“. Nešto kasnije na sceni se pojavila Tijana Dapčević, otpevavši obradu pesme „Rekla nana“, takođe sa poslednjeg albuma Dejana Petrovića „Udahni duboko“. Kada je majstor trube najavio „svog prijatelja i brata po muzici“ Zvonimira Đukića Đuleta, svi su u sali očekivali da se pevač „Van Goga“ pojavi na sceni i uz trubače otpeva hit „Kolo“. Međutim, to se nije dogodilo, pa su posetioci mogli da vide i čuju Đuleta samo na video-bimu. Među gostima su bili maestro na klarinetu Božidar Boki Milošević, zvezda „Granda“ Mirjana Aleksić, koja je tri godine pevala u bendu Dejana Petrovića, kao i sjajni ansambl „Kolo“. Beogradska publika čula je sinoć i kako uz trube zvuče hitovi Stinga, grupe „ABBA“, „Prljavog kazališta“, ali prava euforija u dvorani je nastala kada su Dejan Petrović i „Big bend“ zasvirali „Krug“ od „EKV“.

I MINISTRI NA KONCERTU

KONCERTU su prisustvovale i ličnosti iz političkog i javnog života, a najveću pažnju izazvao je dolazak ministra policije Ivice Dačića i ministra za infrastrukturu Milutina Mrkonjića. Na pitanje koja mu je najdraža pesma Dejana Petrovića, ministar Dačić je odgovorio:

- Moja omiljena pesma iz njegovog muzičkog opusa je „Povratak otpisanih“, jer ima simboličnu poruku. Volim da idem na koncerte svih mojih prijatelja, ali ne mogu da stignem baš na sve.

U zvucima trube sinoć je uživao i Dačićev partijski kolega Branko Ružić, kao i pevači Dejan Matić, Ivana Selakov i Vera Matović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije