Veče trube uz Dejana Petrovića

S. D.

10. 11. 2011. u 06:59

U Sava centru u četvrtak veče održava se koncert Dejana Petrovića i „Big benda“

MAJSTOR trube Dejan Petrović sa svojim „Big bendom“ održaće u četvrtak veče prvi koncert u beogradskom Sava centru. Višestruki pobednik Sabora u Guči ističe da će posetioci uživati u tročasovnom spektaklu koji će biti obogaćen različitim muzičkim žanrovima. Prvi deo koncerta biće posvećen srpskoj tradicionalnoj muzici, u drugom će nastupiti gosti (Sergej Trifunović, Skaj Vikler, Zvonimir Đukić Đule iz grupe „Van Gog“, Tijana Dapčević, Boki Milošević i ansambl „Kolo“) dok će u završnici večerašnjeg nastupa slavni trubač sa bendom svirati obrade domaćih i stranih hitova.

- Sve je spremno za nastup, koji će od početka do kraja biti nabijen dobrom energijom i emocijama - rekao nam je Dejan Petrović, koji je dve godine zaredom na Saboru u Guči osvojio „Zlatnu trubu“ našeg lista. - Jedna od mojih najvećih želja je bila da nastupim u Sava centru i siguran sam da ćemo večeras podjednako uživati i publika i mi.

Posle beogradskog koncerta, Dejana Petrovića očekuje još jedan značajan nastup. Najmlađi majstor trube sa „Big bendom“ nastupiće 22. i 23. novembra u Evropskom parlamentu u Briselu, gde će, u okviru kampanje „Moja zemlja - moje putovanje“, predstavljati Srbiju.

- Sigurno ćemo prezentovati Srbiju na najbolji način - rekao je Dejan Petrović. - To što sviramo deo je naše muzičke tradicije i ovo je prava prilika da pokažemo ono što je autentično iz Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije