LEPA Brena je spektakularnim koncertima, koje je održala u četvrtak i petak pred ukupno 40.000 fanova u „Areni“, proslavila tri decenije karijere i 51. rođendan. Mada je na prvom nastupu dala sve od sebe da ispuni rođendansko obećanje i publici priredi koncert za pamćenje, to je nije sprečilo da i drugo veče peva i izgleda bolje nego ikada.

Posle sedmog bisa i pesme „Hajde da se volimo“ Brena se pozdravila sa publikom i uputila u garderobu, gde se presvukla u crni plišani kostim i pridružila okupljenim saradnicima, prijateljima i novinarima u „maloj Areni“. Pevačica je dočekana aplauzom, a zatim se popela na binu i pozvala da joj se pridruže saradnici i bivši bend „Slatki greh“.

RUČAK SA FANOVIMA KOLIKO je Lepoj Breni stalo do njenih obožavalaca, govori i podatak da je, iako je malo spavala posle rođendanskog partija, priredila ručak za najvernije. U jednom beogradskom restoranu, pevačica se družila sa fanovima i razmenjivala utiske sa koncerata. Na okupljanju su bili predstavnici zvaničnih sajtova www.lepa-brena.net i www.jednajebrena.com.

- Želim da se zahvalim Saletu Popoviću i ostalim momcima iz grupe što su me daleke 1981. iščupali iz Brčkog i napravili od mene zvezdu kakva sam danas. Sale se, doduše, bunio jer je više voleo bivšu pevačicu Spasu - rekla je Brena, prepustivši mikrofon Popoviću. - Hvala Breni što nas je pozvala da nastupimo dok još možemo da hodamo. Fascinirani smo onim što je priredila publici, a sećam se da smo se šalili na njen račun kada je došla u naš bend da peva. Znate, preporučili su nam je kao zvezdu Brčkog, a mi smo, kada smo je videli, uzviknuli: „Pa, nama treba pevačica, a ne trafo-stanica“.

U nastavku, Popović je prvi put javno ispričao kako ga je dočekao Brenin otac, kada mu je otišao na vrata da traži dozvolu da Brena peva u njegovom bendu.

- Pitao me je: „Vi hoćete da moja ćerka peva po kafanama?“, a nakon što sam mu dao potvrdan odogovor, zapretio mi je: „Marš napolje, dok ti nisam polomio noge. Moja ćerka nikada neće biti kafanska pevačica!“ Posle dva meseca, Brena je napustila i kuću i fakultet da bi pevala sa nama. Prvi put smo zajedno nastupili 6. aprila 1980, a posle tri meseca njeni roditelji su došli u hotel „Park“, kada su čuli kako zvučimo, prišli su mi, zaplakali i poljubili uz reči: „Čuvajte mi dete, ona je od danas vaša“ - rekao je Saša, dok se Brena složila da je bila pametna što je napustila fakultet i latila se mikrofona.

Uz živu muziku, švedski sto i piće, u glamuroznoj sali, ukrašenoj Breninim džinovskim posterima, svećama i crvenim ružama, uživala je pevačicina porodica i prijatelji, među kojima su bili Željko Joksimović sa verenicom Jovanom Janković, Hari Varešanović, Tanja Savić sa suprugom, Dejan Milićević, i mnogi drugi.

U organizaciji beogradskih koncerata, čiji su medijski pokrovitelj bile i Večernje novosti, učestvovalo je više od 500 ljudi, i pripremani su duže od godinu. Više nego uspešno!