OBEĆALA je da će beogradskoj publici prirediti neviđeni spektakl - to je i učinila. Najveća muzička zvezda na Balkanu Lepa Brena održala je dugo očekivani koncert u „Beogradskoj areni“ pred 20.000 obožavalaca.

Rođedansku pesmu „Danas nam je divan dan, našoj Breni rođendan“, koja se nešto posle osam časova, kada je bio zakazan početak koncerta, orila „Arenom“, prekinula je buka helikoptera. Na videobimu u obliku kruga, koji se nalazio iznad bine, pojavio se helikopter koji je sleteo na plato ispred najveće hale na Balkanu. U stilu svetskih zvezda, odevena u kostim Snežne Kraljice, sa krunom i naočarima na glavi, Lepa Brena je stala na travu i trčećim korakom se uputila ka dvorani, da bi se za svega minut-dva „izronila“ iz scene i zapevala „Uradi to“.


Uz plesače iz „Operacije trijumf“ i „robote“, folk diva izvela je zahtevnu koreografiju, a zatim je nastavila sa novijim pesmama - „Metak sa posvetom“ i „Uđi slobodno“, a „Arenu“ je digla na noge s hitom starijeg datuma „Bato, Bato“.

- Dobro veče, teško je reći kako se osećam, s obzirom na to da sam se za ovaj koncert spremala 51 godinu, i sve što osećam, reći ću vam svojom dušom, srcem i pesmom. Pozdravljam sve fanove iz celog sveta - rekla je Brena, a zatim je otpevala balade „Grad“ i „Beli biseru“.


Pesmama „Recite mu da ga volim“ i „Sanjam“ dovela je atmosferu do usijanja, a zatim je otišla na kraću pauzu. Remiks verzije pesama „Sitnije, Cile, sitnije“ i „Čačak“, uz koje su brejkdenseri izveli koreografije, prekratile su vreme publici, koja je željno iščekivala nastavak koncerta. Drugi blok koncerta zvezda večeri otvorila je pesmom „Robinja“, kada su je u lepršavoj roze haljini plesači izneli na scenu. Zatim su usledile pesme u orijentalnom fazonu, „Ti si moj greh“ i „Čik, čik pogodi“, što je kulminiralo pojavom članova njenog bivšeg benda „Slatki greh“, sa kojima je izvela pesme „Udri Mujo“ i „Šeki“.

Zatim je usledilo iznenađenje večeri. Na sceni su se Lepoj Breni pridružili Danijel Popović, Vlado Kalember i Alen Islamović. Zajedno su otpevali nekadašnji veliki hit „Jugoslovenka“.


Dok se Brena pripremala za novi blok pesama, ovaj muški trojac zabavljao je publiku svojim pesmama. Tako su okupljeni u „Areni“ mogli da čuju „Anu“, „Džuli“ i „Ružicu“.

Odevena u beli smoking, Brena je izašla na scenu sa dečjim horom „Čarolija“, u kostimima anđela, i zajedno su otpevali pesmu „Ja nemam drugi dom“. Na red su zatim došle srceparajuće balade „Golube“, „Okrećeš mi leđa“ i „Evo, zima će“, tokom kojih su obožavaoci u fan pitu raširili transparent na kojem je pisalo: „Breno, mi te volimo“. To je nateralo pevačicu da zaplače. Potom je na scenu stupio Hari Varešanović, sa kojim je Brena otpevala pesmu „Briši me“, dok joj je Željko Joksimović svirao harmoniku uz pesme „Zrno bibera“ i „Ne bih ja bila ja“. Na Željkovu čestitku, Brena je odgovorila: „Prigušila sam emocije, jer želim da sve ispadne dobro.“


Poslednji deo koncerta Lepa Brena je otvorila spektakularanim ulaskom na scenu u crvenom kabrioletu, zapevavši „Čačak“, što je publiku ponovo diglo na noge. Sa plafona su padali beli i crveni baloni, a zatim su usledili taktovi pesme „Mile voli disko“, pa „Janoš„, „Duge noge“, „Miki, Mićo“...

Kraj nastupa označila je pesma „Hajde da se volimo“, kada su svi učesnici izašli na binu noseći u rukama crvene zastave sa belim logotipom „LB“, obučeni u kariranu odeću, dok su svuda padale zlatne konfete. Breni se na bini pridružila i porodica, pevajući sa „Arenom“ rođendansku pesmu posvećenu pevačici.Koncert je završila pesmama „Nežna žena“, „Poželi sreću drugima“, „Mače moje“ i „Uđi slobodno“.

Lepa Brena u petak uveče će na istom mestu održati drugi koncert, kojim proslavlja tri decenije blistave karijere.POLITIČARI, PEVAČI, SPORTISTI...

POPULARNU pevačicu podržalo je mnogo javnih ličnosti, koje su se zajedno sa publikom veselile uz njene pesme. Na koncertu su bili političar Mlađan Dinkić, pevači Aco Pejović, Tijana Dapčević, Romana, Petar Grašo sa suprugom Danijelom Martinović, voditelji Snežana Dakić Mikić, Vanja Bulić sa suprugom, Boško Jakovljević, te sportisti Svetlana Ceca Kitić, Savo Milošević i Nenad Zimonjić.