Najlepše pesme Rusije

V. N.

07. 10. 2011. u 20:53

U Sava centru u subotu veče biće održan gala koncert „Najlepše pesme Rusije“, u izvođenju solista ansambla „Aleksandrov“ i „Boljšog teatra“

U BEOGRADSKOM Sava centru u subotu veče u 20 časova biće održan gala koncert „Najlepše pesme Rusije“, u izvođenju solista ansambla „Aleksandrov“ Sergeja Putilina i „Boljšog teatra“ Petra Glubokija. Izvođače iz Rusije pratiće Narodni ansambl RTS na čelu sa Branimirom Đokićem i mnogobrojnim gostima.

Na koncertu, uz podršku ambasade Ruske Federacije u Beogradu, biće izvedene ruske narodne pesme, romanse, ciganske i kozačke numere, kao i patriotske vojne kompozicije. „Zlatni tenor“ Sergej Putilin sa čuvenim ansamblom „Aleksandrov“ nastupao je kao vokal, a zatim i kao solista širom sveta. Ruski umetnik Petar Glubokij blistavu karijeru započeo je 1973. godine u „Boljšom teatru“, gde i danas nadahnjuje sve ljubitelje umetnosti.

Gosti na beogradskom koncertu velikih ruskih umetnika biće Živan Saramandić, Radmila Karaklajić, Tanja Andrijić, Marijana Šovran, Tanja Obrenović, Ivana Žigon i hor „Kralj Petar Prvi“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije