NAJPOPULARNIJA pevačica bivše Jugoslavije Lepa Brena objavila je rat najvećoj folk divi na Balkanu Svetlani Ceci Ražnatović. Naime, gazdarica Granda odlučila je da u ponedeljak izađe na megdan najvećoj konkurentkinji plasirajući na internet novu pesmu, “Metak sa posvetom”, istog dana kada će se pojaviti dugo očekivani Cecin singl “Šteta za mene”. Nakon što je konačno završila novi album “Začarani krug”, na kojem su radili najpoznatiji kompozitori i tekstopisci iz regiona, Breni se očigledno dopala ideja bivšeg producenta Aleksandra Milića Milija, koji je posle šest godina obnovio saradnju sa Cecom, da njena publika kupuje pesme preko interneta i SMS poruka.

Na pitanje da li će joj smetati neizbežno medijsko rivalstvo sa Cecom, Brena za “Novosti” kaže:

- Medijima je potreban taj cirkus, jer javnost i novinari vole konkurenciju, a priznaćete da bi bilo glupo da jedino ona ili ja treba da izdamo album. Dobro je ako su i njene pesme dobre, a verujte da će i nama koristiti sva ta medijska prašina koja se diže.

Brena planira da posle numere “Metak sa posvetom”, koju je za nju napravio hrvatski dvojac, kompozitor i pevač Petar Grašo i tekstopisac Antonija Šola, svakih tri do sedam dana pušta na internet novu pesmu, a kompletan album objavi do kraja juna.

Nismo mogli da čujemo Cecu o iznenadnoj Breninoj odluci da krene u promociju novog albuma istog dana kad i ona, ali poznato je da folk diva nikada nije rivalisala sa koleginicama.

- Nikada u životi ni sa kim nisam rivalisala, niti imam potrebu. Sve što sam poželela u karijeri - dobila sam. Rivalstvo stvaraju mediji, jer o nečemu mora da se piše. Apsolutno sam se ostvarila na estradi. Nemam potrebu da nekoj od koleginica zavidim, jer ne postoji nijedna koja je uradila nešto više od mene. Ponosna sam na svoju karijeru i publiku - izjavila je svojevremeno Ceca.