NAJBOLJI pop pevač na Balkanu, Zdravko Čolić, u sklopu evropske turneje na kojoj predstavlja aktuelni album “Kad pogledaš me preko ramena”, nastupio je u subotu u Berlinu, u “Univerzal” hali, pred oko 2.000 ljudi. Na dvoipočasovnom koncertu je najviše bilo naših sunarodnika koji žive i rade u glavnom gradu Nemačke, ali i mnogo Nemaca. Među njima je bila i Snežana Ivezić iz Sombora, koja je samo zbog Čolinog koncerta avionom stigla iz Beograda i to u majici sa njegovim likom. Svirka je počela iza ponoći, jer tada počinje noćni život u Berlinu. Dame su Zdravka obasipale ružama, a on im je uzvraćao poljupcima, zagrljajima, osmesima i svojim večnim hitovima.

- Čast mi je da sarađujem sa istinskom legendom kakav je Zdravko Čolić - rekla je za naš list menadžer Snežana Reljić, koja radi njegove koncerte po Evropi. - Zdravko je veliki profesionalac i najbolji saradnik sa prostora bivše Jugoslavije. Nije preterano zahtevan, osim kada je u pitanju izbor dvorane u kojoj nastupa, ozvučenje, rasveta i ostali tehnički detalji. On ne samo da maksimalno ispoštuje publiku, već i svoje saradnike.

PROBAO KOBASICE - U BERLINU nisam bio godinama i iznenadio sam se kada sam video koliko se ovaj grad izmenio nabolje. Bilo mi je zadovoljstvo da prošetam Berlinom, jer često kad odem na neki nastup vidim samo hotel i dvoranu u kojoj nastupam. Ne kažu ljudi džaba da je Berlin jedan od najlepših nemačkih gradova. Velika želja mi je bila da odem do Brandenburške kapije, koja je nekada bila granica između Istočnog i Zapadnog Berlina, kao i čuvenog kontrolnog punkta Čarli, simbola Hladnog rata, svojevremeno kapije ka slobodi za Nemce koji su živeli u istočnom delu grada - rekao nam je Zdravko Čolić, koji je boravak u nemačkoj prestonici iskoristio da proba i nadaleko čuvene kobasice u kari sosu.

Poslednji put Zdravko je u Berlinu nastupao pre devet godina, a sada je iskoristio priliku da sa svojim bendom (klavijaturisti Živorad Filipović i Aleksandar Banjac, gitaristi Vladan Vučković i Branko Koprivica, basista Milan Sarić, bubnjar Marko Kuzmanović, saksofonista Nikola Demonja i prateći vokal Tamara Marković) prošeta po nemačkoj prestonici. Kao pravi turisti slikali su se pored ostataka Berlinskog zida, ali i kod Brandenburške kapije.

Za vikend pre Berlina naš najpopularniji pop pevač svih vremena održao je koncert u holandskom gradu Nijmegenu, ali je sa svojim bendom obišao i Roterdam i Amsterdam. Pre toga pevao je u Forchajmu, kod Štutgarta, gde je jedan Nemac, inače Čolin vatreni obožavalac, doneo kolekciju njegovih albuma (od prvog singla pa do poslednjeg diska) da mu se pevač potpiše. Zdravka sada očekuju koncerti u Diseldorfu (30. april), Hamburgu (7. maj) i Luksemburgu (21. maj), a onda počinje sa pripremama za spektakl koji će 25. juna održati na beogradskom Ušću, pod medijskim pokroviteljstvom našeg lista.

- Čola se izuzetno raduje koncertu u Hamburgu, gde takođe nije nastupao devet godina, a ovoga puta pevaće u dvorani “Ri lokejšen” u kojoj nijedan pevač sa prostora bivše Jugoslavije nije nastupao - objašnjava nam Snežana Reljić. - Ipak, još više se raduje koncertu u Luksemburgu, gde nije bio od 1973. kada se pesmom “Gori vatra” takmičio na “Pesmi Evrovizije”.