Milorad Milinković: Zduhač znači avantura

K. JOKOVIĆ

04. 04. 2011. u 20:57

Милорад Милинковић: Здухач значи авантура
Režiser Milorad Milinković pred premijeru svog novog filma u utorak veče. Poklanjamo karte najbržim čitaocima

PREMIJERA domaćeg filma „Zduhač znači avantura“ zakazana je za utorak veče u beogradskom Sava centru. Romantična komedija, režisera i scenariste Milorada Milinkovića (za prijatelje Debeli), vodi nas kroz četiri različite priče, u kojima su glavni akteri mladi glumci iz Srbije i Republike Srpske: Katarina Ilić, Jelisaveta Orašanin, Vujadin Milošević, Marko Gvero, ali i Marko Živić, Nikola Kojo, Nikola Pejaković, Srđan Todorović... Film će od srede biti na redovnim bioskopskom repertoaru, a režisera pitamo šta će njegovo novo ostvarenje doneti srpskom filmu.- Novu generaciju glumaca koja će obeležiti kinematografiju narednih decenija. Takođe, nastaviće dobar talas vraćanja publike u bioskope i vere u domaći film - kaže, za „Novosti“, Milinković.

* Kakve utiske nosite sa snimanja?- Kada imate obezbeđene dobre uslove za snimanje, kada ste okruženi odličnom ekipom ispred i iza kamere, i dobijete prirodnu scenografiju kao što su Trebinje, Banjaluka, Vrbas ili Manjača, onda nije teško. Čak je i lepo.

KARTE ZA NAJBRŽE ČITAOCE „VEČERNJE novosti“ nagradiće tri najbrža čitaoca, koja u utorak, tačno u 13 sati, pozovu 011/3028-154, sa po dve karte za premijeru filma „Zduhač znači avantura“, Milorada Milinkovića.

* Kakvi su na snimanju bili glumci debitanti?
- Fantastični, reč je o debitantima koji uz talenat imaju izgrađen osećaj za filmski izraz. Njihova gluma je prirodna i autentična do te mere da poverujete da su oni potpuno isti kao likovi koje igraju. A nisu. To je odlika odličnih glumaca, bez obzira da li im je to prvi ili sto prvi film u životu. * Pored priče, i muzika za vaš film mora da bude dobra. Je li to slučaj i u „Zduhaču“?

- Naravno. Osim originalne muzike koju je pisao Dragoljub Marković, ima mnogo pesama svih bendova iz regiona. Većina glumaca koji su pojačanje mlađim kolegama ima muzičke biografije, poput Žike Todorovića i Nikole Pejakovića. Koljine pesme smo takođe integrisali u film. * Kakvu reakciju gledalaca očekujete na večerašnjoj premijeri?

- Da se smeju i da se dobro zabave kao i mi za vreme rada na njemu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije