ZA spot „Poplava“, u kojem se pojavljuju Duško Kovačević, Momčilo Bajagić i Peca Popović, kažu da je najbolji koji je Zdravko Čolić ikada snimio. Premijerno je prikazan u Zvezdara teatru, što je bila prilika da se novinari sretnu sa najboljim pop pevačem na Balkanu, budući da zvanična promocija njegovog 13. albuma „Kad pogledaš me preko ramena“ nije održana.


- Sviđa mi se kako je slikom dočarana ova balada, mada lično najviše volim spotove u kojima samo ja pevam - kaže za naš list Zdravko Čolić, koji je u petak i u subotu imao koncerte u Stokholmu i Geteborgu. - Sve ostale priče su vezane za scenario i ideju, od čega ne bežim. „Poplava“ je malo retro, ima atmosferu tridesetih, po ideji scenariste Duška Kovačevića.

HUMANITARNI KONCERT NA pitanje da li bi učestvovao na nekom humanitarnom koncertu čiji bi prihod išao za pomoć Kraljevu postradalom u zemljotresu, Čola je kazao:
- Ne volim ta pevanja jer, po mom mišljenju, te pare nikad ne dođu tamo gde treba u tom iznosu. Više volim da sam dam prilog i sigurno ću uplatiti novac za Kraljevčane.


* Koje se pesme dopadaju vašim ćerkama?

- Moja deca vole balade, sviđa im se pesma „Ljubavnici“, a volele su „Manijači“ kada se pojavila.


* Kakav vam je koncertni raspored?

- Idemo u Norvešku, Cirih, Beč, Minhen, Skoplje... Mnogo se radujem koncertu u Skoplju 25. decembra, zato što volim taj grad i uvek ostanem dan-dva posle nastupa. Meni je tamo super. Eto, bili smo i prošle i pretprošle godine, ali nikad im dosta Zdravka Čolića.


* Šta je sa koncertima po Srbiji?

- Sviraćemo na proleće. Mislim da bi prvo trebalo da uradimo beogradski koncert, pa onda u ostalim gradovima. To je moje pravilo. Do Nove godine ćemo odlučiti koji će to prostor biti, da li neki otvoreni ili hala. Lično bih voleo da pevam na Ušću, jer smo već bili na „Marakani“. Ili, možda, ponovo „Beogradska arena“? Mada, veliki spektakli koštaju.


* Znate li šta ćete za Novu godinu?

- Voleo bih da ako budemo radili za Novu godinu da to bude neka mala svirka. Ove godine, kako mi je tata umro, nije mi do velikih koncerata. Kad pomislim na Novu godinu, uhvati me nostalgija, vratim se u Sarajevo, u neku moju vikendicu, gde sam najviše voleo da čekam Novu godinu. Ovo što moram da pevam koncerte je neka druga priča. Ali, za novogodišnje veče bih voleo ili da radimo nešto malo ili da ostanem kod kuće. Pevaće se dogodine dosta.