Naša Lala osvojila Bosfor

Jovana VUKAŠINOVIĆ

15. 10. 2010. u 12:09

Наша Лала освојила Босфор
Pop-pevačica Emina Jahović u glavnoj ulozi u novoj turskoj hit seriji

DUGO najavljivana turska telenovela „Polje lala“, u kojoj glavnu junakinju igra naša popularna pop pevačica Emina Jahović, počela je da se emituje u Turskoj. Emina u seriji igra Lalu, devojku iz bogate porodice u kojoj su se novac i bogatstvo nasleđivali i zarađivali decenijama. Iako naviknuta na raskoš, Lala je veoma skromna i smerna. Zaljubljuje se u Cinara, kog glumi Tolg Saisman, koji potiče iz jednako moćne porodice, ali, za razliku od Laline, njegova je stekla novac preko noći. I pored iskrene ljubavi između njih, različito vaspitanje, način života i porodice sprečavaće ovaj par da ozvaniči svoju ljubav.

Uloga u telenoveli „Polje lala“, za koju se naveliko priča da će se emitovati i na nekoj od naših TV stanica, bila je povod za naš razgovor sa Eminom Jahović.

* Popularnost koju imate u Srbiji je nesporna, u Turskoj vas znaju i kao suprugu Mustafe Sandala i kao Mirsadovu sestru. Koliku popularnost očekujete posle ove uloge?

FILMSKA KARIJERA
* KAKO napreduje filmska karijera vašeg supruga u Americi? - Film je završen. Sada svi iščekujemo premijeru koja je zakazana za 5. novembar. Film je sniman u tursko-američkoj koprodukciji i imala sam priliku da vidim nekoliko trejlera. Film, zaista, ostavlja bez daha.

- Stvarno ne razmišljam o popularnosti. Ona prati svaku javnu ličnost. Veliki sam perfekcionista, pa, čemu se posvetim, trudim se da to i najbolje uradim. Zato razmišljam samo o tome kako ću da se nadogradim i da budem još bolja kako bih doprinela uspehu celog projekta.

* Otkud želja da uplovite u glumačke vode ?

- Oduvek sam volela glumu, još od osnovne škole, ali ljubav prema muzici je prevladala. Iskreno, nisam mnogo razmišljala o glumi. Međutim, čelnici iz „Avsar filma“ izrazili su želju da glumim u njihovoj novoj TV seriji. Pročitala sam scenario, koji mi se odmah dopao, i rekla sebi - zašto da ne, hajde da probam.

* S obzirom na to da su vam note bliskije, kako se odvija snimanje: ima li mnogo ponavljanja scena ili sve teče glatko?

- Sve je odlično. Organizacija je dobra i ekipa mi u svakom smislu daje punu podršku. U pitanju je veliki projekat, posebno u produkcijskom smislu, jer često menjamo lokacije, što meni nije nimalo lako, jer imam dvogodišnjeg sina. Prvi put u životu shvatila sam šta zaista znači mnogo raditi - vrlo malo sna i ozbiljan rad koji traje i po 20 sati dnevno. Tako sada izgleda moja svakodnevica. Naravno, dajem svoj maksimum, a dodatni motiv da nastavim da se trudim jeste činjenica što serija iz nedelje u nedelju beleži sve veću gledanost.

NOVI DISK?
* KADA možemo da očekujemo novi CD za naše tržište? Da li je duet sa Natašom Bekvalac najava diska? - Zasada ću izdavati singlove, jer je za album potrebno nekoliko meseci napornog rada, a pored obaveza koje trenutno imam, to nikako nije izvodljivo. Ipak, publika će imati u čemu da uživa, jer muzika je moja pasija i bez nje ne mogu da zamislim svoj život.

* Šuška se da su mnoge televizije iz Srbije zainteresovane da emituju seriju.

- Televizije u Turskoj nikada ne otkupljuju čitave serije već samo nekoliko epizoda, kako bi opipale puls gledalaca. Naša se sve bolje kotira, a reč je o zaista visokobudžetnom projektu, tako da se nadam da će se i ovde prikazivati. Zainteresovanih svakako ima, ne samo u Srbiji već u čitavom regionu, što me veoma raduje.

* Zašto su turski mediji nezadovoljni vašim pojavljivanjem u seriji „Polje lala“?

- Nije im bilo svejedno što je devojka iz Srbije dobila glavnu ulogu. S obzirom na to da tabloidi uvek tragaju za nekom senzacijom, moja uloga u seriji bila je jedna od njih.

* Da li će muzika u seriji biti vaših ruku delo?

- Zasada sam koncentrisana samo na glumu, i to mi je najvažnije. Ukoliko serija postane hit, razgovarali smo o tome da možda radim i muziku, ali, trenutno, to je samo ideja. Meni je uvek bio izazov da uradim muziku za film ili TV seriju.

* Kako vaša porodica, suprug, sin, brat..., gleda na glumački angažman?

- Oni su moja glavna podrška. Tokom snimanja uvek ima uspona i padova, a oni su tu da me maksimalno podrže. Serija se dopada svima, a mama je najveći kritičar (smeh).

* Hoće li i vaš sin Jaman od malih nogu krenuti putem kojim već koračate vi i vaš suprug Mustafa Sandal?

- To će on sam izabrati. Mada, već pokazuje odlične glumačke sposobnosti (smeh). Ne želimo da ga opterećujemo poslom kojim se mi bavimo. Jaman dolazi jednom dnevno na snimanje, kada je pauza, i to je to. Svi setovi snimaju se u blizini moje kuće, pa uvek mogu da „skoknem“ do njega.

* Da li je teško ili lako biti Emina Jahović?

- Vrlo jednostavno je biti ja, jer sebe doživljavam kao sasvim običnu ženu koja ima svakodnevne obaveze. Imam utisak da sam pre svega rođena da budem majka i supruga, pa tek onda bilo šta drugo u životu. Energična sam i snalazim se u javnom poslu, ali je sigurno da se pevanjem i glumom neću baviti do pedesete godine. Naći ću neki posao „iza scene“.

* Koja mesta biste voleli da obiđete?

- Uživam u putovanjima i otkrivanju novih predela. Ima toliko predivnih mesta, a volela bih da u skorije vreme posetim Australiju.

* Da li ste isplanirali sledeći korak - odmor uz porodicu ili obaveze u vezi s karijerom?

- Odmora nema na vidiku, bar zasada. Sve je podređeno poslu. Ponekad ugrabim slobodan vikend, ali to vreme želim da provedem s porodicom.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Milan

15.10.2010. 13:48

Piatae je kad mozemo da ocekujemo novi CD? Pa jel ona pile moje nije novi? koliko ja znam pravi pevaci zidaju album svake 3-4 godine, a ovakvi kao ova moraju svaka 3-4 meseca ne bi li malo drzali paznju, jer pesme im traju jedva 3-4 nedelje.

marko

15.10.2010. 19:55

@Milan - zarad tvoje informacije PILE MOJE ,tacnije album VILA je izasao u maju 2009.