DVE najpopularnije srpske pevačice i rivalke Svetlana - Ceca Ražnatović i Jelena Karleuša zakazale su konačni obračun u Skoplju, gde će u drugoj polovini novembra održati koncerte u sportskoj dvorani “Boris Trajkovski”. I to u razmaku od samo nedelju dana.


Makedonska štampa za 20. novembar najavljuje Karleušin spektakl “Sve o divi”, koji je srpska publika imala prilike da vidi 15. maja u “Beogradskoj areni”. Organizatori poručuju da je interesovanje za nastup JK ogromno, budući da će se prvi put predstaviti makedonskoj publici na jednom tako velikom koncertu.


Samo nedelju dana kasnije, 26. novembra, na istom mestu, zapevaće i Ceca Ražnatović. Time će ispuniti obećanje dato u Prilepu, na ovogodišnjem “Bir festu” pred 130.000 obožavalaca, da će na jesen svoj novi album promovisati koncertom u Skoplju. Ceca u glavni grad Makedonije stiže dva dana pre nastupa, sa ekipom od 28 ljudi, (bendom, pratećim vokalima, stilistima i ličnim obezbeđenjem), za koje će biti zakupljen čitav sprat hotela u Skoplju.


- Ceci i njenoj ekipi treba obezbediti privatnost i mir. Skromna je i nema posebnih zahteva oko hrane i pića. U Skoplje će, prema ličnoj želji, doći dva dana ranije kako bi se odmorila pred koncert i družila sa novinarima - objašnjava organizator koncerta Renata Petrova.


Honorar folk dive nije otkriven, ali makedonska štampa navodi da su njeni koncerti po cenovniku vrednovani oko 70.000 evra, dok za novogodišnji nastup dobija 100.000 evra. Ceca je prvi put pevala u Skoplju na Gradskom stadionu 2005. kada je, uprkos medijskoj antireklami, okupila više od 40.000 ljudi. Taj rekord na stadionu kraj Vardara do danas nije oboren. Nije to uspeo ni omiljeni Toše Proeski, ni Pink, pa ni Karlos Santana.