Plašim se ženidbe!

M. ADŽIĆ

petak, 27. 08. 2010. u 17:09

Плашим се женидбе!
Fernando Kolunga o Hose Migelu iz serije „Valentina“, Lusero, partnerkama koje je ljubio

AKO želite da vam telenovela bude gledana i rasprodata u više od 100 zemalja širom sveta - angažujte Fernanda Kolungu. Ovo je nepisano pravilo u kuhinji srceparajućih latino priča, čiji glavni sastojak je u većini slučajeva atraktivni „kralj telenovela“. Ovaj popularni meksički glumac označio je zlatno doba latinoameričkih telenovela, ali i naše tužne devedesete, budući da je igrao u legendarnim serijama „Zlobnica“, „Esmeralda“, „Marimar“ i „Zagrli me čvrsto“, koje su kod nas obarale sve rekorde gledanosti. I danas ga često viđamo na malom ekranu. U seriji „Ljubav je večna“ gledali smo ga kako ratuje sa lepom Lusero, dok se u najnovijoj meksičkoj telenoveli „Valentina“ bori za njenu naklonost.

NIKO NIJE VEČAN
* SMETAJU li vam komentari da će vam Vilijam Levi, trenutno najtraženiji latino glumac, uskoro preoteti titulu „kralja telenovela“? - Niko nije večan. Nekada je malim ekranom harao Andres Garsija, ja sam imao svoje vreme, a već dolaze mladi glumci koji će uskoro zameniti i mene. Vilijam je neko ko je uspeo da osveži meksičku produkciju telenovela. Ako bude nastavio da se usavršava i povlači pametne poslovne poteze, može daleko da dogura. Međutim, mora da zna da mišići i atraktivan izgled nisu glavni sastojak uspeha.

Uloga glavnog junaka u rimejku serije „Gazdarica“ iz 1995. godine bila nam je povod da kontaktiramo sa Kolungom, koji ekskluzivno za „TV novosti“ kaže da je prezadovoljan novim glumačkim izazovom:

- Mislim da je spisateljica Kari Faher priredila odličnu priču, koju je prilagodila likovima u zrelim godinama. Glavni junaci nisu klinci, koji se prvi put susreću sa ljubavnim razočaranjima, već interpretiramo ozbiljniju priču odraslih osoba. Naša ciljna grupa je prvenstveno nova generacija koja nije uspela da odgleda originalnu seriju, ali i oni koji su je pratili, a imali su dvadesetak godina, poput junaka te priče. To je sada, donekle, naša generacija i može ponovo da se identifikuje sa omiljenim likovima, koji imaju zreliji pogled na svet - rekao nam je Fernando Kolunga.

* Kako izgleda Hose Migel u vašim očima? Na koji način ga doživljavate?

- Hose Migel je pozitivac, koji na život gleda sa vedrije strane. Veliki je izazov igrati ga, jer je moj prethodni lik bio non-stop namršten i opsednut problemima u koje ga je uvalila upravo Lusero. Međutim, i Hose Migel će u jednom trenutku imati snažne konflikte sa senkama iz prošlosti. Jedna tajna promeniće mu život, kao i Valentina, koja će ga očarati na prvi pogled. Neće mu biti lako da je zavede. Sviđa mi se zato što je šaljivdžija, a i hiperaktivan je poput mene. Nikada me ne drži mesto, zato, valjda, gajim ogromnu ljubav prema motociklizmu. Kada vozim motor osećam se kao ptica, neuhvatljiv i slobodan.

* Radite po treći put sa Lusero, sa kojom imate odličnu hemiju. Mnogim gledaocima, međutim, deluje čudno to što ste posle svega pola godine ponovo stali zajedno pred kamere. Na početku su u svakoj sceni očekivali da će iza leđa da vam se prikrade zločesta Barbara...

- Ha, ha... U pravu ste, zaista je čudna okolnost da posle smrtnih neprijatelja zaigramo ljubavnike. Sada kada nas publika vidi na snimanju viče: „Poljubac, poljubac“. Budući da se nismo ljubili u seriji „Ljubav je večna“, imamo priliku da to nadoknadimo (smeh). Mislim da je producent Nikandro Dijas učinio pravu stvar kada nas je angažovao za ovaj ljubavni par, jer se odlično razumemo i tačno znamo dokle možemo da idemo u našoj glumi.

* Jedini ste glumac koji može da se pohvali da je ljubio najpoznatije meksičke glumice...

- Taj podatak je za mene velika čast, jer je reč o veoma popularnim damama. Bilo je veliko iskustvo raditi sa svima, tako da ne bih mogao nijednu da izdvojim, osim Lusero, koja mi je zaista veliki prijatelj. Ipak, moram reći da sam zbog nekih prihvatao da glumim u projektima za koje sam smatrao da nisu „osuđeni“ na uspeh. Kada sam, recimo, dobio scenario za seriju „Nikada te neću zaboraviti“ (svojevremeno se prikazivala na TV Pink), nisam želeo da prihvatim ulogu. Međutim, čim sam čuo da će glavnu ulogu igrati slavna Edit Gonsales, oberučke sam prihvatio da joj budem partner. Ona je, ipak, bila zvezda otkako znam za sebe, neko čije ime morate da imate u biografiji.

* Kako reagujete na kritike da ste zašli u godine kada vam više priliče uloge očeva glavnih junaka? Smatrate li da je u redu da igrate 20 godina mlađeg muškarca, kao što ste to učinili u seriji „Ljubav je večna“?

- Mislim da sam upravo prethodnom ulogom rekao „zbogom“ takvim likovima. Hose Migel nije mladić, ali svakako je mlađi od mene bar pet godina, a za koju godinu ni takvi likovi neće pristajati mom izgledu. Ne treba meni niko da govori da izgledam kao dečko, jer kod kuće imam ogledalo. Zamislite samo kako bi smešno izgledalo kada biste skinuli majicu, pokazali telo koje ne izgleda mlado, a želite da igrate zavodnika. To se sa mnom neće dogoditi. Spreman sam za rolu nečijeg oca.

* Kako vam polazi za rukom da se sakrijete od tabloida, koji gotovo i da se ne bave vama?

- Jednostavno, u žutoj štampi me nema zato što im ne dajem povod za skandale. Mislim da se u tabloidima pojavljuju ljudi koji žele da budu u njima. Takvi će vam reći da im smeta kada pročitaju neku glupost o sebi, možda je to i istina, ali svakako da su im na početku karijere bili neophodni zvučni naslovi. Nikako da nauče lekciju da tabloidi imaju pravo da unište one likove koje stvore. Moje ime su napravile uloge. Živim povučeno, daleko od očiju javnosti. Srećan sam što nisam bio akter nijednog skandala, što je danas, u eri žute štampe, velika stvar.

* Ipak, s vremena na vreme vas „čačnu“ kada je reč o ženidbi. Svi se pitaju kada ćete se već jednom spotaći o famozni ludi kamen?

- Na brak gledam kao na nešto što je sveto i čemu treba pristupiti ozbiljno. Nisam večiti neženja one vrste koja beži od bračnih obaveza, jer maštam o porodici i deci. Možda je moj problem u strahu od pravljenja tako važnog koraka? Iskreno se nadam da me nebo nije zaboravilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

NEUKROCENA GOROPAD

30.10.2010. 23:17

Nemoj jos da se zenis, cekaj mene, stizem u Meksikooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!