Nagrada nas obavezuje

Tatjana LOŠ

13. 08. 2010. u 11:39

Ivan Bosiljčić i Ivana Jovanović, glumački par godine po izboru čitalaca „TV novosti“

SUDEĆI prema ovogodišnjem izboru za glumački par godine, ukus čitalaca „TV novosti“ nije se promenio. Uz Ivanu Jovanović, mladu glumicu koja se prvi put pojavila pred kamerama u glavnoj ulozi, Ivan Bosiljčić je i ove godine osvojio srca gledalaca. Ovog puta za rolu u seriji „Greh njene majke“. I, bili su ubedljivi. U tradicionalnoj anketi našeg lista pobedili su sa čak 44 odsto glasova. Na drugom mestu našli su se Ljiljana Stjepanović i Radoš Bajić („Selo gori a baba se češlja“) sa 30,62 odsto glasova, dok su treći „najomiljeniji“ par bili Katarina Marković i Marko Živić (4,45 odsto), za uloge u seriji „Kuku Vasa“. Ivan i Ivana u zajedničkom intervjuu otkrivaju nam da su uživali tokom snimanja hit serije, da se ta energija očigledno reflektovala i na publiku, ali i da ih ova nagrada obavezuje da u budućnosti budu još bolji.

* Koliko vam znači ova uloga?

Ivan: Kada sam prošle godine otišao na niški festival po isto priznanje - za ulogu u seriji „Ranjeni orao“, poželeo sam sebi da i sledeće godine imam povod za dolazak. Želja mi se ispunila i mnogo sam srećan zbog toga. Radostan sam zbog ove nagrade jer su je izglasali gledaoci, a sud publike je najvažniji. Oni nepogrešivo osećaju i kritikuju bez pardona.

Ivana: Zadovoljna sam nagradom, pošto vidim da je i publika zadovoljna mojom ulogom. Lepo je znati da ljudi cene to što radiš i da uživaju gledajući. Mnogi su mi rekli da su se pronašli u toj priči i da im je serija ulepšavala dane, a verujem da je to istina, čim smo baš mi dobili nagradu. Šta ima lepše od toga da ljude oko sebe činiš srećnim?!

* Kako vam se svideo lik koji ste tumačili?

Ivan: Bojan mi se mnogo svideo, jer je drugačiji od svih likova koje sam do sada tumačio. Navikao sam na pozitivce, a Bojan je toliko specifičan da sam morao da ga tražim i stvaram u nijansama. Mislim da sam, uz pomoć reditelja, uspeo da izvučem karakter jedne zatvorene ličnosti koja ima veliku dilemu - da li da uradi nemoralno delo ili ne. Bojan je osoba koja doživljava veliki obrt u sebi, pa je meni bio izazov da ga takvog osetim i iznesem.

Ivana: Neda mi se dopala, kao i cela priča u koju je njen lik smešten, a ne bi bila tako magična da nije bila pod vođstvom Zdravka Šotre. On je za nekoliko sekundi uspevao da nam objasni šta želi da vidi u očima glumca. Nije tu bilo rediteljskog izigravanja autoriteta, već je snimanje proticalo u prijatnoj atmosferi, pa smo svi mogli da stvaramo magiju lika i priče.

* Kako ste se „izborili“ sa Ivanom?

Ivan: Ivana je divna koleginica. Pre nekoliko godina smo sarađivali u predstavi „Hamlet“, i to je bilo dragoceno iskustvo. Nismo se viđali jedno vreme, a kada smo se prošlog leta sreli na snimanju serije, primetio sam koliko je sazrela kao glumica. Bili smo vredni i brzo smo pronašli zajednički ritam, tako da nismo imali nikakvih problema u radu.

Ivana: Ivan je vredan i pedantan, što mi je veoma odgovaralo. Nas dvoje smo bežali krišom od ekipe da se preslišavamo, dok nam je Šotra govorio da prestanemo, jer ćemo „preučiti“ tekst. Ali, mi smo se i dalje beskonačno preslišavali - i to je bilo jedino u čemu reditelja nismo slušali.

* A kako ste se „izborili“ sa Nedom, odnosno Bojanom?

Ivan: Nedu je bilo teško oteti, a taj momenat otmice je zaista sjajan. Sećam se da su mi baba i deda pričali kako su se nekada devojke sređivale za odlazak na bunar, pa umesto da se vrate sa vodom, momci ih otmu i - ožene se njima. Kako je taj čin davno zaboravljena tradicija, morao sam da tražim finese kako bih ga približio i sebi i gledaocima.

Ivana: Neda se izborila sama sa sobom i konačno uspela da oprosti Bojanu zarad ljubavi koju su oboje osećali. Mislim da je ta tema veoma poučna, aktuelna i upotrebljiva u svakodnevnim ljudskim odnosima. Čak i danas.

* Postoji li nešto što biste preneli iz te epohe?

Ivan: Mislim da je to bilo teže, ali lepše vreme. Sistem vrednosti je bio drugačiji i znala se razlika između dobrog i lošeg, poštenog i nepoštenog.

Ivana: Prošlost nam se uvek čini lepšom nego što možda zaista jeste. Kočije, kostimi, maniri - sve je to primamljivo, ali, nažalost, neprimenjivo u sadašnjem svetu. Najviše mi je žao što se danas ne nose šeširi.

* Po čemu ćete pamtiti rad na seriji?

Ivan: Snimanje „Greha“ ću pamtiti po saradnji sa koleginicom Ivanom, neprocenjivo vrednom radu sa Šotrom i, naravno, po nagradi čitalaca „TV novosti“.

Ivana: Po divnoj atmosferi koju je činila divna ekipa „Košutnjak filma“, po Šotri koji je pravi džentlmen, po Zoranu Jankoviću, Slobodanu Terziću, Veselku Krčmaru, kostimima Ivanke Krstović, i po divnim predelima Srbije gde smo snimali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Jeca

01.09.2010. 20:08

Ivana Viktor i Ivan Bosiljcic su preslatki par. Ivana Viktor je bas slatka i medena slatkis.