Gluma pobedila rukomet

Tatjana LOŠ

petak, 18. 06. 2010. u 15:36

Глума победила рукомет
Daninu Jeftić gledaćemo kao Rosu u dokumentarnom filmu „Montevideo, bog te video!“
RUKOMETNE veštine koje je godinama negovala, noseći i dres reprezentacije Australije u kojoj je živela, možda nikada nećemo videti na filmu, ali je zato Danina Jeftić postala deo jedne druge sportske priče - fudbalske. Kada se snimanje dokumentarca „Montevideo, bog te video!“ privede kraju, i stavi na sud gledaocima, mladu glumicu upoznaćemo kao Rosu - devojku iz unutrašnjosti, koja je stigla u Beograd i, potpuno očarana novim okruženjem, započela sasvim drugačiji život. Istovremeno, Danina je potpuno očarana novim televizijskim projektom:

- Verujem da će film ostvariti veliki uspeh, jer do sada tako nešto nije bilo viđeno na našim prostorima. Osim toga, zadovoljna sam saradnjom sa ekipom koja je dala sve od sebe da film bude vrhunski.

Šarmantna glumica, koju do diplome Fakulteta dramskih umetnosti deli jedan ispit, već nam se predstavila kao Maja u Pinkovoj seriji „Pare ili život“. Danina zna da ju je publika zapamtila po toj neklasičnoj „sponzorušici“, a sama je uživala tumačeći lik ponekad šašave ali zapravo emotivne devojke.

* Da li vam je saradnja sa Mimom Karadžićem u seriji „Pare ili život“ otvorila put i za „Montevideo“, u kojem ste opet u istom „timu“?

- To je bila moja prva uloga i jako mi je drago što je serija bila gledana, jer mi je otvorila put za dalji rad. Kao mlada glumica, učim iz svakog novog radnog iskustva.

* Igrate li i na pozorišnim daskama?

- Angažovana sam u Zvezdara teatru, Beogradskom dramskom i dečjim pozorištima „Boško Buha“ i „Petar Pan“.

* Jeste li spremni za nove, veće uloge? O kakvim maštate?

- Spremna sam, mada nikada ne maštam. Prepuštam da se stvari odvijaju svojim prirodnim tokom.

* Da li ste spremni za izazove koje popularnost nosi?

- Srećna sam što se bavim poslom koji volim, a popularnost mi nije primarna, tako da i ne razmišljam o tome šta ona nosi.

* Čega se, ipak, po cenu karijere, ne biste odrekli?

- Naravno da svaki posao nosi neka odricanja, ali nikada se ne bih odrekla sebe niti životnih vrednosti kojima su me roditelji učili.

* Jeste li razmišljali o karijeri u inostranstvu, budući da odlično govorite engleski?

- Ništa ne planiram, sve mi se do sada dešavalo spontano. Prvenstveno želim da se ostvarim kao glumica u Srbiji.

* Lako ste skinuli dres, ali jeste li preboleli rukomet?

- Bila je to jedna lepa i velika priča, ali prebolela sam je, pošto se rukometom ne bavim već godinama. Glumačka karijera mi je na prvom mestu.

* Šta vam je još na listi prioriteta?

- Trudim se da slobodno vreme posvetim porodici i prijateljima. Nije mi važno kako ćemo ga provesti, važno mi je samo da smo zajedno.

* Zaljubljeni ste?

- Jesam, jako sam zaljubljena. U ozbiljnoj sam vezi i mogu da kažem da mi je lepo.

* Prijaju li vam komplimenti da ste jedna od naših najatraktivnijih glumica?

- Ko to kaže (smeh)?!

SAVLADALA SRPSKI

DANINA je rođena u Sarajevu, ali joj je rat iscrtao puteve ka Australiji, u kojoj je odrasla. U Beograd je stigla sa 19 godina, i mada pre toga nije imala dodirnih tačaka sa našom prestonicom, vrlo brzo je osetila da joj je tu mesto:

- Čim sam se doselila u Beograd, osetila sam da tu pripadam. Upisala sam fakultet i stekla nova prijateljstva. Moj život je sada ovde i jako sam srećna.

Danina priznaje da je u početku imala muke sa srpskim jezikom, jer je završila školu na engleskom, a njeni roditelji su govorili bosanskim dijalektom. Međutim, fakultet joj je istovremeno bio i dobra škola srpskog jezika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije