Treslo se Užice

Nikola Janković

10. 10. 2009. u 20:17

Dejan Petrović sa svojim orkestrom i gostima priredio spektakl za više od 10.000 gledalaca. Izvanredan nastup pevača Marka Jankovića

MEMORIJALNI koncert posvećen trubačkoj legendi Miću Petroviću na Gradskom trgu u Užicu, pretvorili su u pravi spektakl, pod pokroviteljstvom “Novosti”, naslednici čuvenog muzičara. Njegovi sinovi, apsolutni šampion Guče i majstor trube Dejan i tenorista Darko, imali su ovog puta iza sebe “Big bend”, pojačali su svoj orkestar električnim gitarama, bubnjevima, klavijaturama i moćnim vokalima.
Ostvarila su se očekivanja, trg je bio krcat. Oko 10.000 posetilaca, mahom iz užičkog kraja, kolevke srpske trube, bili su u prilici da specijalnog gosta Miroslava Ilića, prvi put čuju u novim, trubačkim aranžmanima. Zajedno sa kraljem narodne muzike, iza bine, na koncertu se pojavio i ministar odbrane Dragan Šutanovac. Bila je to prilika da “Big bend” odsvira svoju novu pesmu, posvećenu vojnicima.
Nastupom sjajnog pevača Marka Jankovića, učesnika ovogodišnjeg serijala “Ja imam talenat”, koncert je “uplovio” u pop i rok vode, pesme Stinga i Tine Tarner dobile su svoju srpsku verziju pojačanu gromoglasnim trubama.
Koncertom je obeležen Dan grada Užica, a bila je to prilika da najveći grad zapadne Srbije i Kompanija “Novosti” zajedno proslave svoje “rođendane”, kao što su činili i do sada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije