CRNOGORSKA novopečena pevačica Nina Petković postala je jedna od najpopularnijih javnih ličnosti u svojoj domovini zahvaljujući učešću u muzičkom rijaliti šou programu „Operacija Trijumf“, u kojem se zadržala do samog finala. Iako je mnoge očarala glasom, Nina priznaje da je doživela i neprijatno iskustvo kada je sa Željkom Joksimovićem izvela pesmu „Lane moje“. Međutim, posle tog incidenta nije posustala, već je dobila još više snage i volje da na nastupima daje najbolje od sebe. Sada ništa više ne prepušta slučaju, jer nijedno ružno iskustvo je ne može naterati da prestane da voli ono što joj je u krvi, a to je muzika. Sa svim kolegama iz Akademije ostala je u dobrim odnosima, jer smatra da su svi kvalitetni i dobri ljudi. Ipak, najviše se druži sa Sonjom, Aleksandrom, Nikolom, Đoletom i Anom.
Sa nedavnih beogradskih koncerata, lepa pevačica nosi odlične utiske.
- Svi smo bili mnogo opušteniji nego na „Gala večerima“, tako da sam u potpunosti uživala u tom nastupu, a nadam se da je i publika zadovoljna. Volim da pevam uživo i radujem se predstojećim koncertima - rekla nam je Nina.
* Koliko vam se promenio život posle „Operacije Trijumf“?
- Promenila sam mesto boravka, sada živim u Beogradu (smeh). Učestvovanje u tom šou programu omogućilo mi je da se predstavim i publici u zemljama bivše Jugoslavije, a usput sam stekla novo iskustvo i upoznala divne ljude.
* Šta vam kažu obožavaoci kada vas sretnu na ulici?
- Uglavnom mi traže autogram ili da se fotografišem sa njima. Pitaju me i kada i gde ću imati svirku, a sa nestrpljenjem iščekuju i moju pesmu.
* Kako biste voleli da se dalje razvija vaša karijera?
- Uzlaznom putanjom, nadam se. Volela bih da mi profesionalno bavljenje muzikom bude zanimanje, da uskoro snimim album... Kruna karijere svakako bi bio solistički koncert. Bila bi mi velika čast i da na „Evrosongu“ predstavljam svoju zemlju.
* Šta smatrate svojim najvećim adutom?
- Teško mi je da o sebi pričam u superlativu. Zadovoljna sam uglavnom svime što mi je Bog dao, glasom i stasom, tako da ne bih ništa izdvajala.
* Duetsku pesmu najradije biste snimili sa: Zdravkom Čolićem, Vladom Georgievom, Željkom Joksimovićem...?
- Sa Vladom Georgievom. Poštujem i Željka i Čolu, ali Vlado je, ipak, Vlado. Mislim da bi nam se sjajno uklopili glasovi.
* Na koju svoju osobinu ste najponosniji, a koje biste se rado odrekli?
- Recimo, na izdržljivost, na toleranciju... Kada tolerancija počne da popušta, onda jednostavno eksplodiram... E, sada, ne znam koje bih se od te dve krajnosti odrekla.
* Koja vaša osobina najviše nervira vaše drage osobe?
- To što sam ponekad nepodnošljivo lenja. Usporena sam i teško me je pokrenuti, dok sama ne shvatim šta zapravo želim.
* Da li je neko osovojio vaše srce?
- Da. Moje srce je u sigurnim rukama.
* Vaš idealni muškarac je...?
- Leonardo da Vinči, bez konkurencije.
* Vidi li se na kilometar kada se zaljubite?
- Pa, moguće je. To ne bih znala sama da procenim, ali drugi mi kažu da nekada tako delujem.
* Vrhunski dokazi da vas neko ludo voli, bili bi: da istetovira vaše ime, napiše vam pesmu, udovolji svim vašim hirovima ili...?
- Od voljenog tražim samo da mi bude podrška, a uzajamno poverenje se podrazumeva. Mislim da je to najbitnije za stabilnu vezu. Naravno, ne bih imala ništa protiv da mi, onako usput, napiše i pesmu... To bi me baš oborilo s nogu.
* Koji najromantičniji događaj pamtite?
- Iako ne priznajem da sam romantik, bilo je situacija u kojima se ispostavilo da volim romantične stvari. Bilo ih je dosta, ali nekako ne mogu nijednu da izdvojim. Ne pridajem im veliku pažnju.
* Šta nikada ne biste učinili zbog muškarca, ma koliko ga voleli?
- Nikada ne radim nešto što smatram da ne bi trebalo. Poštujem sebe.

POTPISIVANJE SINGLA
BIVŠI studenti šoua „Operacija Trijumf“ družiće se sa fanovima u ponedeljak u 17:00 u prodavnici „Siti rekordsa“, u Ulici kneza Miloša 17, gde će im potpisivati najnoviji maksi singl. Na prvom zajedničkom izdanju „Melodi mjuzika“ i „Sitija“, nalazi se sedam pesama: remiksi beovizijskih hitova „Blagoslov za kraj“ „OT benda“, „Hejter“ Danijela i Milice i „Ništa novo“ Sonje Bakić, kao i pesme „Mrzim spore stvari“ i „Preživeću“, od Ane Bebić, „Zastani, solzi izbriši“, od Aleksandra Belova i „Savršen par“, koju izvodi Milica Majstorović.

PESMA
NINA je trebalo da snimi pesmu koju je pevala još za vreme boravka na Akademiji, ali su u međuvremenu stigle nove ponude, tako da pesma još nije izabrana. Pevačica priznaje da je probirljiva ali, takođe, pesme se biraju u dogovoru sa produkcijskom kućom „Emoušn“, pa treba da zadovolje obe strane. U svakom slučaju, pesma će biti u pop-rok fazonu.