SARAJEVO
OD STALNOG DOPISNIKA

JEDAN od najpopularnijih folk pevača na prostoru bivše Jugoslavije Halid Bešlić doživeo je u utorak ujutro tešku saobraćajnu nesreću u sarajevskom naselju Vogošća. Udes se dogodio oko četiri časa u Alipašinoj ulici kada je pevač, iz još neutvrđenih razloga, izgubio kontrolu nad vozilom, sleteo s puta i zadobio teške povrede glave.
Portparol MUP Kantona Sarajevo Dragan Mioković izjavio je za "Novosti" da je Bešlić vozio svoju "škodu superb" i posle povređivanja je odmah prebačen u Centar urgentne medicine Sarajevo.
Biljana Jandrić, portparol Kliničkog centra Sarajevo, za naš list objašnjava da je na Klinici za očne bolesti oko podne završena operacija popularnog pevača.
- Nažalost, veoma su male šanse da bude sačuvana funkcija vida na desnom oku - rekla je Jandrićeva za "Novosti". - Prebačen je na Kliniku za anesteziju i reanimaciju i nadgledamo njegov oporavak.
Ipak, oporavak ide dobro i pevač nije životno ugrožen.
Bešlić se "superbom" krenuo kući od svoje benzinske pumpe u Semizovcu, selu na obodu Sarajeva.
Zanimljivo je da je pre mesec dana Bešlić doživeo kolaps usled hronične premorenosti. Verovatno organizam nije mogao da izdrži dugogodišnji naporan estradni život i česte nastupe u BiH, regionu i Evropi.
Iako je imao razvijen privatni biznis, Bešlić nikada nije prestao da peva. Probio se početkom osamdesetih godina na festivalu MESAM u Beogradu, a ostala je njegova pesma "Beograđanko mala". Vlasnik je i hitova "Neću dijamante", "Esma", "Prvi dernek", "Ko bi rek'o čuda da se dese"...
Bešlić važi za najboljeg bosanskog narodnjaka, ali i velikog boema. Poslednjih godina vodio je veliku borbu da prestane da pije. Nekoliko puta je po nekoliko meseci apstinirao, ali se, nažalost vraćao čašici, potvrdio je "Novostima" izvor blizak popularnom pevaču.