Pugačova, pokaj se!

B. VLAHOVIĆ

12. 09. 2008. u 18:25

Najpoznatija ruska pevačica Ala Borisovna Pugačova (59) doživela je najžešću kritiku otkad se bavi šou-biznisom. Rukovodstvo Ruske pravoslavne crkve javno ju je napalo zato što se po drugi put venčala u crkvi i to sa čak 27 godina mlađim

NAJPOZNATIJA ruska pevačica Ala Borisovna Pugačova (59) doživela je najžešću kritiku otkad se bavi šou-biznisom. Rukovodstvo Ruske pravoslavne crkve javno ju je napalo zato što se po drugi put venčala u crkvi i to sa čak 27 godina mlađim moskovskim imitatorom Maksimom Galkinom. Ala i Maksim su i do venčanja stalno bili zajedno, ali su mnogi mislili da ih veže samo posao (pomogla je Galkinu da od imitatora postane estradni pevač).
Moskovski tabloidi pišu da je reakcija crkve zakasnila jer se, navodno, Pugačova još pre godinu dana venčala sa Galkinom, u Jerusalimu, u Trojickoj sabornoj crkvi ruske duhovne misije, gde se 1994. venčala sa pevačem Filipom Kirkorovom, Bugarinom.
Priča se da je Pugačova priznala dvostruko crkveno venčanje svešteniku Miodragu Glišiću u pravoslavnoj crkvi u Baden Badenu, a episkop Mark, zamenik rukovodioca odeljenja spoljnih crkvenih veza Moskovske patrijaršije, izjavio je: "Pugačovoj bi bilo bolje da razmišlja o pokajanju nego o životu sa narednim dečakom." Njegovo ogorčenje je tim veće što je upravo on 1994. venčao pevačicu sa Filipom Kirkorovam. Po crkvenim kanonima, Pugačovu niko ne bi smeo da venča bez blagoslova crkve. Đakon Andrej Kurjajev tvrdi da zbog prevelike razlike u godinama takav brak crkva ne bi trebalo da odobri, te da je teško razumeti sveštenika koji je venčao Pugačovu i Galkina.

KO SU PUGAČOVA I GALKIN
PUGAČOVA je na estradi još od 1965. i spada među najmoćnije u šou-biznisu. Ima odraslu ćerku i unuke. Ćerka Kristina Orbakajte (37) je dete iz prvog braka sa litvanskim cirkusantom Mikolasom Orbakajteom. Brak sa Galkinom joj je šesti po redu. Kad se 1994. udala za mnogo mlađeg Filipa Kirkorova, to je bio šok za Rusiju. U 47. godini želela je da ima dete sa Filipom, ali nije sačuvala trudnoću. Sada tvrdi da želi Maksimovo dete.
Komičar Maksim Galkin, odrastao u oficirskoj porodici, govori engleski, nemački i francuski. Proslavio se imitiranjem Jeljcina, Černomirdina, Gorbačova i Putina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije