Truba svirala nezaborav

N. JANKOVIĆ

27. 08. 2008. u 19:15

Memorijalni koncert posvećen legendarnom Mići Petroviću, doveo je na užički Gradski trg 10.000 ljudi. "Prašile" su moćne trube, svirali su njegovi sinovi Dejan i Darko, punim srcem za oca, za mnogobrojnu publiku

MEMORIJALNI koncert posvećen legendarnom Mići Petroviću, doveo je na užički Gradski trg 10.000 ljudi. "Prašile" su moćne trube, svirali su njegovi sinovi Dejan i Darko, punim srcem za oca, za mnogobrojnu publiku, za nezaborav.
Iza Miće Petrovića nije ostala samo muzika. Tu su naslednici dostojni da nastave trubačku tradiciju zapadne Srbije. Dejan je pre dve godine u Guči postao majstor trube, zvuk pleha uspešno pronosi Evropom, sarađuje sa Emirom Kusturicom, Svetlanom Ražnatović, Miroslavom Ilićem...
Upriličeno je za užičku publiku i jedno nesvakidašnje zadovoljstvo - u pratnji Dejanovog orkestra Miroslav Ilić je pevao svoje najpoznatije pesme.
- Poznavao sam dobro Miću Petrovića. Družili smo se godinama. Njegov naslednik Dejan je ulepšao moj nezaboravni, prošlogodišnji koncert u "Beogradskoj areni". Srećan sam što sam u Užicu dobio priliku da se odužim - naglasio je legendarni "slavuj iz Mrčajevaca" pre izlaska na binu.
Iz čiste tradicije, "skrenule" su tokom koncerta moćne trube u pop, rok i džez vode. Pojačao se orkestar za ovu priliku gitarama, bubnjevima i klavijaturama "Luna benda". Pravo otkrovenje bio je moćni nastup pevača Marka Jankovića, koji je uz Dejanovu podršku otpevao nekoliko antologijskih rok hitova.
Već naredne godine ovaj događaj će prerasti u još veću i posećeniju feštu. Srešće se na Gradskom trgu najbolji trubački orkestri Srbije.

SA OCEM I SUPRUGOM
- KOD mene se sve zna. Tradicionalno druženje sa beogradskom publikom rezervisano je za 10. decembar - podsetio je Miroslav Ilić.
Legendarni pevač je u Užice došao zajedno sa ocem Životom i suprugom Gordanom:
- Svi smo se uželeli zvuka trube. Inače, pripremam nove pesme. Ostalo mi je još malo posla da završim album.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije