NA "Grand" festivalu, koji se održavao dve noći zaredom u Košutnjaku, pobedio je Saša Matić s pesmom "Na prodaju", koja je pobrala najveći broj glasova žirija i publike. Pevač je otišao kući s nagradom od 25.000 evra. Na drugo mesto plasirala se Mira Škorić s baladom "Šta nam je tuga" i okitila se sa 10.000 evra plus 3.000 za najbolju interpretaciju koju je u muškoj konkurenciji osvojio Ivan Kukolj Kuki. Treće mesto zauzela je Tanja Savić s numerom "Poludela", za koju je nagrađena sa 5.000.
Lepi Lukić, Bokiju Miloševiću i Predragu Živkoviću Tozovcu dodeljeni su "Zlatni gramofoni" za doprinos narodnoj muzici i očuvanju kulturne baštine. Statue su im predale Ceca Ražnatović, Ana Bekuta i Lepa Brena. Kako su saopštili voditelji, Šaban Šaulić je odustao od učešća zbog bolesti.
Iako je na sceni sve izgledalo glamurozno, iza kulisa nije bilo sjajno i bajno. Bekstejdž je ličio na košnicu. Novinari i fotoreporteri bili su smešteni u prostoriju koja je bila opremljena jednim (ne)ispravnim televizorom. Odatle su mogli da uđu u šminkernicu koja je bila jedino mesto za razgovor s pevačima. Posle nastupa, svaki izvođač je žurio u, takozvanu, kafanu gde novinarima nije bio dozvoljen pristup!
Naravno, ni ova manifestacija nije prošla bez skandala. Ulazeći u "šminkeraj", Mira Škorić je sasula paljbu na jednog novinara. Spisak sočnih psovki i uvreda koje je izgovorila nije za novine. Saznali smo da njen izliv besa datira odranije, jer joj se "počašćeni" novinar zamerio (ne)poželjnim tekstom. Inače, pogrdni repertoar je slušala Mirina ćerka. Mnogo raspoloženije za novinare bile su Marina Živković, Slavica Ćukteraš, Snežana Đurišić, Lepa Lukić, Miloš Bojanić, Bane Mojićević, kao i Lepa Brena, koja je čak do revijalnog dela ćaskala sa fotoreporterima.
Izrevoltirana Snežana Đurišić je žučno diskutovala sa Milošem Bojanićem, a ovaj je tešio rečima: "Nemoj da se nerviraš." Gazdarica Lepa Brena je pozvala Lepu Lukić u "kafanu", ali ova nije htela u, kako je rekla, gužvu koju su napravili mlađi pevači. "Srpski Riki Martin", Bane je gasio tremu pred nastup pevajući u muškom toaletu misleći da ga niko ne čuje od galame.
Slavica Ćukteraš je usred festivala šetala iza kulisa i reklamirala zelena sočiva. Braća Matići su u publiku doveli gomilu prijatelja da prave atmosferu i navijaju. Obožavateljke mladog Nikole Rokvića su napravile opsadno stanje ispred bekstejdža. Pred njegov izlazak na scenu, veću tremu imao je njegov otac i rival na festivalu Marinko Rokvić.

ŽIRI
IAKO nije bilo sumnjičenja žirija zbog "evrovizijskog" načina glasanja, prvo veče, pred početak polufinala, Srđan poznatiji kao Mobi Dik (kao član žirija je glasao poslednji) provodio je vreme sa pevačima u bekstejdžu.
Đole Đogani je ocenjivao scenski nastup. Iako je učestvovala njegova sestričina Indi, nagradu je dodelio Neni Đurović.