MADA mnoge poznate ličnosti u rijalitije ulaze zbog novca i lične promocije, odluka Eve Ras da se oproba u "Farmi" za mnoge je bila potpuno neočekivana. Glumica i književnica, koja je u karijeri ostvarila mnogobrojne uloge i objavila dvadesetak knjiga, ističe da su rijaliti programi fenomen našeg vremena i da ih je potpuno besmisleno kritikovati. Smatra da je učešće u jednom takvom šouu uloga za glumca, kao i svaka druga.

- S obzirom na to da sam studirala dramaturgiju, htela sam da vidim kako izgleda kada ste deo takve priče, jer ne možete stvari sagledati na pravi način ako ih ne doživite - rekla nam je Eva Ras. - Potpuno razumem narod koji je "odlepio" na rijalitije. Drugi razlog mog ulaska je taj što sam želela budem zaposlena i da pošaljem poruku ljudima da, ako ste se razboleli, ne znači da ste mrtvi. Htela sam da pokažem da je jedna polovina planete zdrava, a druga bolesna kao ja, i da i bolesni ljudi mogu da rade poptuno isto kao i zdravi. Želela sam da pri kraju svog života ponovo živim u ljudskoj zajednici, a i pare su mi takođe potrebne.

Eva naglašava da je za nju bilo neverovatno iskustvo da 107 dana provede sa ljudima sa kojima nema mnogo toga zajedničkog. Na pitanje po kojoj ceni se prodaju pamet, intelekt i dostojanstvo u rijalitijima, glumica odgovara:

- Bilo mi je zanimljivo da budem skoro četiri meseca sa ljudima koji nemaju ni tri čuke, koji ne znaju gde se nalazi Kip slobode, šta je antagonizam i ko je napisao "Seobe" - istakla je Eva. - Fenomenalno je voditi intelektualne razgovore sa takvim osobama. Zamislite kakva bi to bila sjajna "Farma" da je ušao Branislav Lečić, koji je odustao u poslednjem trenutku, ili da je tamo sa nama bio Oliver Mandić. Od "Farme" sam dobila sve što sam očekivala. Kada bih ponovo ušla u neki rijaliti, trudila bih se da budem opuštenija, jer sam ovde bila sve vreme u grču.


HEROJ EKREM JEVRIĆ

ISKUSTVO sa "Farme" Eva Ras će pretočiti u knjige. Prva je "Ekrem i Eva", čiji se izlazak uskoro očekuje, a druga će se zvati "Luda baba na Farmi".

- Još nisam predala rukopis, trenutno ga iščitavam - ističe glumica. - Ekrem Jevrić je za mene heroj. Za svahu pohvalu je to da je čovek njegovih intelektualnih dostignuća uspeo da stvori porodicu u Njujorku i četvoricu sinova izvede na put. Čak i njegovo pevanje zaslužuje da se o tome govori. Nadam se da će oba štiva biti objavljena do Sajma knjiga.