Kad zloba ugrozi porodičnu sreću: Jelena Bačić Alimpić objavila svoj 10. roman Neki drugi život

M. Ć.

subota, 04. 07. 2020. u 23:16

Кад злоба угрози породичну срећу: Јелена Бачић Алимпић објавила свој 10. роман Неки други живот

Foto Laguna/ Marko Ristić

Decenija je prošla od prvog izdanja bestselera "Ringišpil", koji je nagrađivan i preveden na brojne jezike
ZA književno stvaralaštvo Jelene Bačić Alimpić 2020. je godina jubileja. Decenija je prošla od prvog izdanja bestselera "Ringišpil", koji je nagrađivan i preveden na brojne jezike, a objavljen je njen deseti roman "Neki drugi život", u izdanju "Lagune".

- Svaki put pred izlazak novog romana osećam uzbuđenje, radost, ali i izvesnu strepnju da li ću ponovo opravdati čitalačko poverenje - kaže Jelena. - Ovog puta je, međutim, sve bilo mnogo intenzivnije, a moje nestrpljenje veliko, zato što je knjiga "Neki drugi život" zaista nastala u drugačijim, teškim životnim okolnostima. I sama sam se potrudila da je napišem drugačije od prethodnih, jer su me emocije tako usmeravale.

Jelena dodaje:

- U prethodnoj deceniji napisala sam devet bestselera, i nadam se da će "Neki drugi život" stajati s njima "rame uz rame", a ja u budućnosti, u nekom drugom životu, nastaviti da pišem na zajedničku radost.

U središtu radnje romana su bliznakinje Irene i Marta van der Linden, koje bezbrižno provode detinjstvo i mladost u Harlemu, nadomak Amsterdama. Izgledom skoro identične, ali po karakteru različite, neraskidivo su vezane jedna za drugu. Njihov brižni otac, cenjeni i imućni lekar Henrik van der Linden, međutim, krije tajnu koja preti da ugrozi porodičnu sreću. Ljudska zloba, strastvena želja za osvetom i mračna zavera iz korena će promeniti život sestara, a jedna od njih izgubiće sve.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije