Povodom Dana državnosti Republike Srbije, predsednik Aleksandar Vučić dodelio je ordenje najzaslužnijim pojedincima, a među nagrađenima posthumno je zlatnom medaljom za zasluge odlikovan i tragično nastradali kralj narodne muzike Šaban Šaulić. Orden je uručen udovici Gordani Šaulić, a prisutna su bila i Šabanova deca Sanela, Ilda i Mihajlo.


PROČITAJTE JOŠ: Vučić uručio SRETENjSKA odlikovanja: Moramo da budemo postojani i SNAŽNI, rat nije opcija, ali ni kapitulacija


- Tužni smo što u ime našeg tragično stradalog supruga, oca i dede danas primamo ovaj orden. Istovremeno, ponosni smo što i dalje živi kroz svoja dela, za šta je ova nagrada najbolji dokaz. Šaban je tokom života dobio nebrojeno nagrada, ali je ovo zasigurno najvažnija i sigurna sam da bi mu posebno značilo što ju je uručio čovek koga je on voleo, poštovao i bezrezervno podržavao, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić. Predsedniku dugujemo neizmernu zahvalnost, i smatramo ovo najboljim nacinom da se danas, samo dva dana pre godišnjice Šabanove smrti podsetimo svega onoga što je za života uradio i predstavljao. Ovo je istovremeno i priznanje za milione ljudi koji su Šabana u poslednjih pola veka voleli, i poštovali njegov rad- saopštila je porodica po uručenju najznačajnijeg državnog priznanja.