JEDNA od najvećih pop-rok pevačica na ovim prostorima, Josipa Lisac, po tradiciji je, na Dan zaljubljenih, ujedno i na svoj rođendan, i to jubilarni sedamdeseti, priredila publici u ispunjenom beogradskom Sava centru prvorazredni dvočasovni muzički doživljaj. U specifičnim, koncertnoj publici već decenijama poznatim aranžmanima, mahom znatno drugačijim od studijskih verzija, Josipa nas je još jednom podsetila na najznačajnije numere u svojoj karijeri.

Neke od njih, poput "Boginje" i vanvremenske "O jednoj mladosti" već u uvodnoj fazi izmamile su salve aplauza. Spontana i neposredna, Josipa je svima čestitala "dan ljubavi", ali i priznala da rođendane ne može baš opušteno da slavi na bini, a da ne razmišlja o tome kakav je ton, i slično. Uz osmeh, brojku od 70 leta nazvala je "monstruoznom i metuzalemskom".

"Dok razmišljam o nama", "1.000 razloga", "Gde Dunav ljubi nebo" nastaviše nisku hitova, a Vukašin Marković je, kao gost, izveo, i to u duetu sa Josipom, jedan od najvećih hitova svoje grupe "Ajri Ef Em" - "Putevi", prilagodivši ga aranžmanski ovakvom koncertu. Kasnije se mladi muzičar pridružio Josipinom bendu u hitu iz osamdesetih "Danas sam luda", i publici priredio vrhunsko "nadigravanje" svog trombona i glasa umetnice. Sve je i ove večeri bilo "Hir, hir, hir", pala je "Magla", a za završnicu je sačuvana pesma "Iz početka".

Posetioci u Sava centru su dobili baš ono na šta su godinama navikli na Josipinim koncertima. Nema tu nekih velikih iskakanja niti promena, a interesovanje publike pokazuje da za tim, očigledno - nema ni potrebe.