Svetlana Ceca Ražnatović (46) na reprizi Nove godine pevala je u Budvi, a Stari grad je bio premali da primi sve koji su želeli da uživaju u Cecinim hitovima.


U jednom trenutku, pevačica je zapevala: "Crna Gora i Srbija, to je jedna familija" i tako izazvala oduševljenje među publikom.


Pevačica nikada nije krila da Crnu Goru i Srbiju doživljava kao "jednu familiju", a poznato je da je njen pokojni suprug Željko Ražnatović bio poreklom Crnogorac.


Takođe, i pevačicin sin Veljko Ražnatović nedavno je u Banjaluci, tokom meča sa Mađarem kojeg je nokautirao u drugoj rundi, naglasio da je ponosan na svoje crnogorsko poreklo, kao i da su Srbi i Crnogorci braća.


Pročitajte i: Predsednik Skupštine CG: Primena zakona zaustaviće manipulacije vernicima


Poznato je da se širom Crne Gore hiljade vernika Srpske pravoslavne crkve (SPC) i drugih građana protestuju zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti kojim se, kako smatra Crkva ugrožavaju prava SPC i Srba.


U hramovima SPC širom Crne Gore građani se okupljaju svake večeri, kako bi iskazali protivljenje nedavno usvojenom zakonu.


Zakon o slobodi veroispovesti, koji je prošle nedelje usvojila Skupština Crne Gore, predviđa da se državi vraćaju verski objekti i zemljište koje verske zajednice koriste na teritoriji Crne Gore, a za koje se utvrdi da su izgrađeni sredstvima države ili su bili u njenom vlasništvu do 1918., i za koje sada nisu regulisani imovinsko-pravni odnosi. Srpska pravoslavna crkva protivi se Zakonu, navodeći da je to udar na Crkvu.


Vlada Crne Gore odbacila je takve optužbe, navodeći da je novi Zakon o slobodi veroispovijesti u skladu s međunarodnim zakonskim propisima.