NEKI ne mogu ni da zamisle da rano izjutra budu sveži i nasmejani, a njemu je to kao "dobar dan". Nemanja Velikić, voditelj emisije "Svitanje" na televiziji Pink, uživa da sa onim najvrednijim žiteljima naše zemlje ispija jutarnje kafe i da ih informiše o najvažnijim vestima. Uspeva čak i da adekvatne sagovornike dovede u studio i da sve ranoranioce razgovorom povede u novi dan. Pred kamerama sve teče glatko, a šta je to što ona ne može da zabeleži * Kako Nemanja započinje dan?

- U poslednje vreme trudim se da to ne činim bez doručka, meda sa đumbirom i provere mobilnog telefona. Moram da vidim šta sam propustio tokom četiri sata spavanja - ističe voditelj.

Veliki je zaljubljenik u svoj posao, pa se i sa nedostatkom sna uspešno bori godinama. Iskustvo u medijima sticao je radom u nacionalnom dnevniku i "Infoklinici", a danas smatra da su jutarnji formati budućnost televizije i da imaju najveću gledanost. Na "ružičastoj" televiziji stekao je iskrene prijatelje, a među njima je i njegova partnerka u "Svitanju" voditeljka Dajana Paunović. Odlična energija vladala je među njima od prvog trena, a tako je i danas. Velikić naglašava da sve poslove dele na ravne časti, jer su oboje na istom zadatku.

Pročitajte još - Žika i Dajana nekad bili u braku: Ljubav prerasla u prijateljstvo

- Zajedno smo odgovorni za sve što ode u etar. Ona je ta koja mi ponekad kaže: "Ti ćeš to bolje od mene", ali ja i tada, da ona i ne shvati, samo započnem priču a zatim joj prepustim "šou" - kaže Velikić. - Zajedno smo vodili jedan politički skup od državnog značaja i u potpunosti je opravdala moje poverenje.

TALENTOVANI SPIKER

PRVI susret sa kamerom imao sam kao osamnaestogodišnjak, kada sam prošao audiciju regionalne TV Jagodina i postao verovatno najmlađi spiker Dnevnika. Usledile su zatim TV 5 u Nišu, Foks TV, TV Avala. Svoj dom pronašao sam na Pinku, čije sam zaštitno lice već godinama - kaže Nemanja Velikić.