FOLK zvezda Fahreta Jahić Živojinović (59), alijas Lepa Brena, koja je prošle godine koncertom u beogradskoj "Areni" proslavila 35 godina karijere, održaće dva koncerta u Zagrebu - 14. i 15. decembra u tamošnjoj "Areni".

U intervjuu za splitsku "Slobodnu Dalmaciju", uoči tih koncerata, Brena kaže da joj je jedan od najtežih perioda bio kada se raspala bivša Jugoslavija, a na konstataciju da i danas mnogi sa setom slušaju njen istoimeni hit, odgovara da je većina ljudi na Balkanu nostalgična.

- Kada govorim o Jugoslaviji, ne govorim ni o kakvoj političkoj tvorevini, pevala sam o njoj kao zemlji u kojoj živimo - rekla je Brena.

Pročitajte još - Najveća folk zvezda stare Jugoslavije kao inspiracija: Predstava o Lepoj Breni uskoro na sceni Bitef teatra

Primetila je da što više vremena prolazi, misli da je publika koja dolazi na njene koncerte nostalgična u smislu dobrosusedskih odnosa i komunikacije jer smo, kako je kazala, geografski, kulturološki pa i ekonomski usmereni jedni na druge:

- Kada pevam "Jugoslovenku", pomislim na sve ljude koji žive na Balkanu, to je pesma posvećena prijateljstvu između naroda, nezavisno od toga koje su religije, boje kože i pola. Ako se jedna Evropa udružila, zbližila i napravila ekonomsku strategiju opstanka, misli da to treba da se dogodi i na prostoru koji se nekad zvao Jugoslavija.