POPULARNOM rokeru, Momčilu Bajagiću, nijedna protekla nedelja, kao ni mnoge druge, nije prošla "kobajagi". Jer, čeka ga serija beogradskih koncerata, povodom 35 godina muzičkog trajanja njega i "Instruktora".

I nije slučajno odabrao našeg proslavljenog kompozitora Vojkana Borisavljevića da diriguje na njegovim koncertima. U njihovoj umetničkoj "odiseji", nema ono, "a sad adio", koji bi neki retki zlobnici rado očekivali.

PROČITAJTE JOŠ: Britanska glumica se zaljubila u Srbiju, ali smeta joj – SARMA!

* Kako je došlo do vaše saradnje sa Bajagom?

- Ona nije od juče i traje jako dugo. Još pre 30 godina radio sam aranžman za njegovo "Buđenje ranog proleća". Nastavak nove saradnje je inicirao "Evergrin festival" u Nišu. Veoma mu se dopalo kako zvuče njegove kompozicije uz pratnju gudačkog orkestra.

* Šta bi bila glavna karakteristika novih koncerata?

- To bi se moglo "krstiti" kao rok-evergrin. Dakle, i rok muzika i evergrin, ako traje toliko dugo koliko i Bajagina karijera.

* Koju Bajaginu pesmu posebno izdvajate?

- Meni je najviše za srce prirasla pesma "Ruski voz". Ona se divno vezuje sa tom čuvenom ruskom zimom. Nadam se da sam sa svojim gudačima doprineo da ta pesma još raskošnije i bogatije zvuči.

* Davno ste nam rekli da je vaša najbolja kompozicija "Ljubav je samo reč".

- Naravno, nju najviše volim, a vidim da je i publika najviše sluša već četiri decenije.

* Vama i Bajagi je zajedničko da vam je ljubav glavna inspiracija.

- I drugim autorima ljubav je inspiracija, ali mogu reći da smo Bajaga i ja večiti romantičari i da nam je ljubav na prvom mestu.

* Šta nam novo još pripremate, pored ovog koncerta?
- Završavam muziku na novoj seriji Siniše Pavića "Junaci našeg doba", koja će uskoro biti emitovana.

* Šta vam je još obeležilo proteklu nedelju, mimo vašeg muzičkog zanata?

- Ništa naročito, osim ozbiljnih priprema za Bajagin koncert i montaže u Košutnjaku za Pavićevu seriju, i nemam vremena za bilo šta drugo. Dakle, kada bi se to moglo "krstiti" zanatom moje profesije, mogao bih reći, sve bilo je - muzika.n