ZAGREBAČKI Opštinski građanski sud doneo je, kako navodi "Jutarnji list", nepravosnažnu presudu, prema kojoj pevačica Severina Kojić, izdavačka kuća "Dalas rekords" i firma "Motivo d.o.o." treba da isplate 26.089 kuna (oko 412.000 dinara) hrvatskom slikaru naivcu Miji Kovačiću (84), zbog slika "Seoski ples" i "Glavica zelja", koje su završile na omotu njenog 10. studijskog albuma "Zdravo Marijo" (2008), i to bez dozvole autora.

- Da me je Severina pitala, dao bih joj dozvolu, ali nije - kaže Kovačić za "Jutarnji list", dodajući da je to krađa, i da smatra da neće dočekati pravosnažnu presudu, s obzirom na sporost sudova. - Neka im bude na dušu ako ne prepoznaju da su pogrešili.

Osim njegovih detalja sa slika, na omotu i u knjižici albuma upotrebljeni su motivi i drugih poznatih hrvatskih slikara - Ivana, Josipa i Milana Generalića, Franje Klopotana, Ivana Večenaja, Ivana Rabuzina...

Pročitajte i:Porodila se voditeljka "Slagalice", roditelji sinu dali neobično ime, srećna baka se odmah pohvalila prinovom na Instagramu (FOTO)

Severinin pi-ar Davor Grgin je, vezano za ovaj slučaj, rekao da ne bi ništa komentarisao, s obzirom na to da se radi o nepravosnažnoj presudi. Estradna zvezda će večeras (20.00) održati koncert u beogradskoj "Štark areni", u sklopu regionalne turneje "The magic tour".