Pevačica Lizo vodi po broji Gremi nominacija

Beta-AP

20. 11. 2019. u 23:20

Певачица Лизо води по броји Греми номинација

Ilustracija printscreen Wikipedia

Pevačica i reperka Lizo sa osam nominacija za Gremi muzičke nagrade uključujući u četiri glavne kategorije, vodi po broju nominacija
Pevačica i reperka Lizo sa osam nominacija za Gremi muzičke nagrade uključujući u četiri glavne kategorije, vodi po broju nominacija objavljenim danas.


Ona je nominovana za album godine sa numerom "Cuz I Love You", za pesmu i ploču godine nominovan je njen hit "Truth hurts", a nominovana je i za najboljeg novog umetnika.


Drugi novi umetnici dominirali su na današnjim Gremi nominacijama, Bili Eliš i Lil Nas X dobli su po šest dominacija.


Pevačica i tekstopisac Eliš takođe je nominovana u vodeće četiri kategorije, čime je ta 17-ogodišnja umetnica najmlađa u istoriji Gremija koja je to postigla.


Dvadesetogodišnji Lil Nas X je nominovan za tri od četiri glavne kategorije uključujui za album i za ploču godine za "Old Town Road" duetom sa Bilijem Rej Sajrusom.


Za album godine se takmiče "Cuz I Love You", "When We All Fall Asleep, Where Do We Go" od Eliš, "7" od Lil Nas X-a zajedno sa albumima Arijane Grande, Bon Ajvera i drugim.


Pevačica Tejlor Svift dobila je tri nominacije, među kojima za pesmu godine sa numerom "Lover", a Bijonse, koja je isključena iz vodeće tri kategorije ima četiri nominacije.


Pročitajte još: GREMI PUN IZNENAĐENjA: Trijumf Kejsi Masgrejvs, Keti Peri najgore odevena


Pevačice su pretekle pevače po broju objavljenim nominacijama, pet od osam nominovanih za album godine su žene, i sedam od osam nominovanih za pesmu godine. Muzičarke takođe predvode u kategoriji za najboljeg mladog umetnika, a u nominacijama za ploču godine su nominacije između žena i muškaraca jednako raspoređene.


Gremi nagrade za 2020. godinu biće uručene na ceremoniji u Stejpls centru u Los Anđelesu 26. januara.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije