Pevačica albanskog porekla sa švajcarskim državljanstvom, Albana Azizi, još je jedna koja je zgrozila javnost time što je obnažena snimila spot u Crkvi Svetog Nikole u Novom Brdu, nadomak Prištine.

Ona je zbog snimanja ovog spota došla krajem oktobra u hram i snimila scene za spot u pravoslavnoj svetinji, i to nakon što je je hram tokom cele godine bio izložen raznim napadima.

Azizi je rođena u Bernu u Švajcarskoj, studira stomatologiju i muziku na konzervatorijumu.

Protivno svim zakonima, bez dozvole Srpske pravoslavne crkve i Srba koji čini većinu u Novom Brdu, albanske vlasti su novcem koji je izdvojila nemačka ambasada iz Prištine započele radove na obnovi crkvenog kompleksa. Kad su ih okončali, u junu, objavili su da je reč o katoličkoj crkvi i pokušali da je prisvoje, iako se nedaleko odatle nalazi katolička crkva koju je koristilo stanovništvo srednjovekovnog Novog Brda.

Pročitajte još - Rita Ora razočarala srpsku publiku: Ti za nas više ne postojiš!

Kako se navodi, pevačica Azizi nije čak ni zatražila dozvolu za snimanje eksplicitnih scena, već je to učinila samoinicijativno, bez ikakvih pitanja. Takođe, Radio-televizija Kosova ovaj sporni spot emituje u udarnim terminima, a reakcije tamošnje vlasti još uvek nema.

Podsetimo, sličnu stvar učinila je pre pet godina i njena koleginica, takođe Albanka, Era Istrefi u Hramu Hrista Spasa u centru Prištine. Takođe za potrebe snimanja novog spota, zbog čega se tada oglasila i Eparhija Raško-prizrenska i osudila pevačicu.

Foto Printscreen/ Youtube

- Nažalost, i ovaj najnoviji incident pokazuje u kakvom žalosnom stanju se nalazi ova pravoslavna crkva koja je posebno poslednjih meseci na udaru pojedinih albanskih političara i medija koji otvoreno pozivaju na njeno rušenje ili čak predlažu da se pretvori u muzej OVK - rečeno je tada iz Eparhje na performans Albanke.


(telegraf.rs)