„Priča o Novim fosilima“ u Centru „Sava“: Pola veka ljubavi koja nema kraj

M. Ćunković

16. 11. 2019. u 01:00

„Прича о Новим фосилима“ у Центру „Сава“: Пола века љубави која нема крај

Foto: ATA images

Zaljubljenike u ranu fazu grupe posebno su obradovali Ivica Pišković i Zvonimir Makar Šiljo, a ovacijama je dočekan i Sergej Ćetković
ČLANOVI legendarnih „Novih fosila“ Sanja Doležal, Vladimir Kočiš Zec i Marinko Kolnago, potpomognuti muzičarima iz orkestra HRT, u petak veče su pred 3.000 posetilaca raznih generacija, povodom obeležavanja 50 godina od nastanka legendarnog pop benda, setnim muzičkim vremeplovom ispričali i otpevali u beogradskom Centru „Sava“ priču o grupi koja je nekad bila sinonim za zabavnu muziku u Jugoslaviji. Cela dvorana na nogama tokom bisa, kad je, posle „E moj Saša“ i „Ja sam za ples“, reprizirana „Za stara, dobra vremena“, jasan je pokazatelj koliko je takav vremeplov prijao ne samo onima koji su odrastali uz „Fosile“, već, recimo, i devojčici od sedam, osam godina koja je znala sve tekstove i predstavljala pravu atrakciju u prvim redovima.

Posle niza uvodnih, arhivskih snimaka, duhovita i spontana, večno mlada Sanja je zapevala nežnu „Sanjaj me“, da bi odmah živnulo uz „Da te ne volim“. Među pratećim vokalima beše i njena ćerka Lea Šarić koja je specijalno za ovaj koncert doletela iz Londona, pa su zajedno zapevale „Majčine oči“. Sa Zecom, kome je venčana kuma, Sanja je izvela „Ljubav koja nema kraj“.

PROČITAJTE JOŠ - "Novi fosili" za “Novosti”: Bez emocije nema dobre pesme

Zaljubljenike u ranu fazu grupe posebno su obradovali, kao gosti, članovi originalne postave Ivica Pišković i Zvonimir Makar Šiljo, a ovacijama je dočekan i Sergej Ćetković koji je otpevao „Milenu“.

Trenutke posvećene preminulim članovima benda, uz posebno tople reči za „jednu, jedinu i neprežaljenu“ Đurđicu Barlović, započeše „Nebeske kočije“. Nije zaboravljen ni glavni autor Rajko Dujmić koji više ne nastupa sa grupom.

„Osećam se blagosloveno da radim ono što volim sa ljudima koje volim“, reče u jednom trenutku Sanja. Upravo je ljubav najprikladnija reč koja je sažela 50 godina „Novih fosila“ u dva i po sata za nezaborav.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije