Žrtve silovanja progovorile kroz seriju: Uskoro nova sezona „Ubice mog oca“

M. J. M.

petak, 15. 11. 2019. u 17:22

Жртве силовања проговориле кроз серију: Ускоро нова сезона „Убице мог оца“

Vuk Kostić i Mina Janković

Četvrta sezona krimi-drame "Ubice mog oca" stiže ove zime na kanalu Nova S. Samo 10 odsto slučajeva silovanja se prijavi i procesuira, kaže scenaristkinja Nataša Drakulić. U ekipi i Sloboda Mićalović

NOVU, četvrtu sezonu serije "Ubice mog oca", producenta Predraga Gage Antonijevića, moći ćemo da pratimo ove zime, na TV Nova S.

- Budući da datum početka emitovanja još nije određen, ne možemo sa sigurnošću da kažemo hoće li serija početi da se emituje oko 20. decembra ili posle Nove godine - otkriva, za "TV novosti", Anka Milošević iz United Media.

Glavna tema novih epizoda biće silovanje i društveno angažovanje na rešavanju posledica ovog problema, kaže scenaristkinja Nataša Drakulić, dodajući da će se snimati i peta i šesta sezona.


PROČITAJTE JOŠ: Rasel Krou: Izgorelo mi je imanje, ništa nisu uspeli da spasu (FOTO)

- Samo 10 odsto slučajeva silovanja se prijavi i procesuira, zbog čega smo vrlo zahvalni na pomoći policije koja nam je dala podatke. Važno nam je da naučimo da razumemo žrtve koje prolaze kroz užasnu torturu - poručuje Nataša, ističući da gaji ogromno poštovanje prema policiji. - Naježim se kad pomislim na priče nekih inspektora koji pregledaju leš, a treba da odu kući, operu ruke i daju svojoj porodici ono što ona očekuje. I sve to za bednu platu. Izuzetni su i skidam im kapu koliko moraju da budu snažni. Žao mi je kad ih neko ocrni.

Sloboda Mićalović


Glumačkoj ekipi u četvrtoj sezoni "Ubica" pridružila se i Sloboda Mićalović, kojoj je poverena uloga majorka policije. Ona je Drakulićevoj poslužila kao uzor za lik Dunje, načelnice Odeljenja za seksualne delikte.

Miodrag Radonjić


- Ona je požrtvovana, odana i stroga žena, koja je ortak sa kolegama, a distancirana prema muškarcima. Budući da je i psiholog, ume da priđe žrtvi, jer se žene ustručavaju da pričaju i svedoče o tome, mada potajno žele da taj čovek bude uhvaćen - objašnjava Mićalovićeva, dodajući da se žene često odlučuju da ćute jer se plaše osude okoline i porodice, kao i kako će sve to da utiče na njihov život. - Samim tim, i mene, kao inspektorku, ograničavaju u rešavanju tog problema.

Tihomir StanićPROČITAJTE JOŠ: Legendarni Vojislav Bubiša Simić otvorio 21. novosadski džez festival u Srpskom narodnom pozorištu


Slavko Štimac


Bard našeg glumišta, Voja Brajović, igra supruga ministarke Obradović (Mirjana Karanović), koji je vraća iz Moskve gde se njihovo dete leči od narkomanije. Međutim, mnogo je onih koji žele da se osvete moćnoj ministarki, jer im je stala na žulj. Glumac Boris Komnenić igra advokata Majkića. On pomaže imućnom prijatelju Jakovu (Nenad Ćirić), čiji je sin osumnjičen da je na nekoj žurki ubio svoju devojku. Mada je Jakov oženjen, on ne živi sa suprugom, ali ga sa njom povezuje situacija u vezi sa njihovim naslednikom. Opsesija glavnog lika, mladog inspektora Jakovljevića, koga tumači glumac Vuk Kostić, i dalje će biti otkrivanje ubice njegovog oca Mileta.

Mirjana Karanović

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije