FESTIVALI koje organizuje Egzit tim imaju pet nominacija za Evropske festivalske nagrade. Na objavljenoj listi nominovanih muzičkih festivala, Egzit je ponovo u kategoriji „Najbolji veliki festival“, i to nakon što je tu titulu prethodno osvojio 2014. i 2018. godine. Glasovi milionske publike širom sveta odlučiće o pobednicima, a njima će se pridružiti i glasovi žirija, koji čine vodeći eksperti u muzičkoj industriji. Pobednici će biti proglašeni 15. januara sledeće godine.


I drugi članovi Exitove festivalske porodice našli su se među nominovanim festivalima. Istarski Si star festival i budvanski Si dens su u trci za istu nagradu, „Najbolji festival do 40.000 posetilaca dnevno“, dok je nedavno završeni i izuzetno uspešni No slip festival našao svoje mesto u čak dve kategorije – „Najbolji novi festival“ i „Najbolji festival do 10.000 posetilaca dnevno“.


Pročitajte još: Za jubilarni Egzit već se prijavilo 17.000 fanova iz celog sveta


Glasanje za Evropske festivalske nagrade trajaće do 30. novembra. Glasa se na zvaničnom sajtu Evropskih festivalskih nagrada, europeanfestivalawards.org .