RETKO koji muzičar ima moć nakon 50 godina postojanja da na jednom mestu okupi toliko različitih generacija kao što to može grupa "Novi fosili". Pola veka bogate muzičke karijere iznedrilo je hitove koji za mnoge predstavljaju fragmente uspomena na prve ljubavi, stara prijateljstva, mladost i mnogobrojne lepe i manje lepe trenutke u mozaiku njihovih života, a koji se i danas slušaju sa istim žarom. Nostalgiju proteklih vremena oživeće Sanja, Marinko i Zec 15. novembra u beogradskom Sava centru, gde će ispričati "Priču o 50 godina grupe 'Novi fosili'".

- Veselimo se dolasku u Beograd i uzbuđeni smo zbog koncerta. Pripremili smo poseban program, posebne goste i sve je spremno da dostojno proslavimo ovaj veliki jubilej - 50 godina grupe "Novi fosili". Prošli smo zajedno toliko toga i radosni smo što je ispred nas još jedna ovako velika avantura - rekla je Sanja Doležal uoči dolaska u Beograd.

Pročitajte još - "Novi fosili" za “Novosti”: Bez emocije nema dobre pesme

Na ovom nastupu publiku očekuju bezvremenski stihovi poput "Da te ne volim", "Šuti, moj dječače plavi", "Košulja plava", "Nebeske kočije", "Kad budemo ja i ti 63", a veče će uz Sanju Doležal, Marinka Kolnaga i Vladimira Kočiša Zeca upotpuniti i mnogi bivši članovi benda, kao i gosti iznenađenja.

Priča o "Novim fosilima" ne može se u potpunosti ispričati bez da se spomenu ili uključe svi oni koji su ih kroz proteklih pola veka zajedno stvarali, a uz nekadašnje članove grupe, Sanji Doležal na pozornici će se pridružiti i jedno novo lice - njena ćerka Lea koja će sa majkom izvesti pesmu "Majčine oči".

Sanja, Zec i Marinko potvrdiće da su jedan od retkih muzičkih sastava koji može na jednom mestu da okupi toliko različitih generacija i ujedini ih u ljubavi prema muzici koja ni nakon pola veka ne bledi u svojoj popularnosti.