Novosti vas vode na koncert Zoran peva Arsena u Kombank Dvorani - Poznati dobitnici

NovostiOnline

12. 11. 2019. u 17:00

Новости вас воде на концерт Зоран пева Арсена у Комбанк Дворани - Познати добитници

Foto: Igor Marinković

Tri najbrža čitaoca nagradićemo sa po 2 ulaznice za koncert, a oni će biti obavešteni mejlom
Slovenački pevač i tekstopisac Zoran Predin predstaviće se pred beogradskom publikom koncertom „Zoran peva Arsena“ koji će biti održan 15. novembra


Ove jeseni Kombank Dvorana biće bogatija za još jedan koncert velikana. Slovenački pevač i tekstopisac Zoran Predin predstaviće se pred beogradskom publikom koncertom „Zoran peva Arsena“ koji će biti održan 15. novembra u Kombank Dvorani.


Predin će Beograd posetiti u sklopu regionalne turneje, nakon izlaska 40 studijskog izdanja „Zoran peva Arsena“ u godini u kojoj istovremenon slavi 40 godina svoje uspešne karijere. Nakon promocije novog albuma i nove knjige „Glavom kroz zid“, kao i gala koncerta u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, Predin će nastupiti i pred beogradskom publikom.


Zoran Predin je u protekle četiri decenije sarađivao sa brojnim muzičarima i oprobao se u raznim pravcima, pisao muziku za pozorišne predstave i filmove i nastupao po celom svetu. Kako kaže uoči svoje turneje : „Najbolje tek dolazi.“


Pročitajte i: Čola i Ceca u Budvi za doček i reprizu, prvi put građani će znati koliko je koji pevač plaćen


Za album „Zoran peva Arsena“, Predin je kao Arsenov prijatelj, kolega i srodna poetska duša iz njegovog šarolikog opusa odabrao 12 pesama od kojih su dve već predstavljene kao singlovi: „Kuća pored mora“ i „Pamtim samo sretne dane“. Ovo izvanredno delo nastalo je u saradnji sa Damirom Kukuruzovićem i pratećim bendom „Django Group“.


Stručna javnost album ocenjuje kao spoj jedinstvenih, vrhunskih interpretacija Dedićevih klasika, koje „uz unesene posebne emocije, naglašavaju stara, ali dodaju i neka nova značenja. Slovenski kantautor koji je s preminulim Dedićem delio sudbinu „pesnikovog bratića“, smisao za humor i kantautorsku kob u album je utkao sve ono što ga je povezivalo i bližilo Arsenu“.


Novinske kritike album opisuju na sledeći način : „Ugođaj džipsi svinga, kantrija i starogradskog zvuka u akustičnim izvedbama pre svega privlači ukusom stvarnog života u kom Arsenove pesme ponovo dobijaju životna, prirodna i izvorna značenja, koja su mnogi zaboravili slušajući ih kao evergrin“.


Tri najbrža čitaoca nagradićemo sa po 2 ulaznice za koncert.


Sve što je potrebno jeste da pošaljete mejl sa imenom i prezimenom na internet@novosti.rs.


Dobitnici će biti obavešteni mejlom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije