KREIRANjE lažnih identiteta potpomognuto društvenim mrežama, zarad boljeg "društvenog plasmana", primećujem svuda oko sebe. Kao nekome ko ceni iskrenost i u suštini je zahteva u odnosu, interakcija sa ljudima postaje ozbiljan problem. To me iskreno muči već neko vreme, pa se kao tema mog novog filma nametnuo upravo taj problem samozabluđivanja i kreiranja lažnog identiteta zarad nekog fiktivnog uspeha.

Ovako Branko Andrić, scenarista i režiser objašnjava zašto su tema novog kratkometražnog filma studenta Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu -"Influenser", tzv. trep-folk kultura, traganje za identitetom i šta se sve u današnjem vremenu ističe kao "uspeh"


PROČITAJTE JOŠ: Ivačković o novoj knjizi i optužbama: Nemam tajni dogovor sa Štulićem

- Ono što želim da postignem ovim filmom jeste da navedem publiku da u nekim postupcima naših junaka prepozna sebe i bar na sekund dovede u pitanje neku od svojih zabluda - kaže Branko Andrić.

Glavni likovi u ovom filmu su Kima i Luna. Oni su netalentovani mladi ljudi sa jakom željom da postanu poznati smatrajući to najvećim uspehom. Došli su u Beograd gde započinju svoj uspon na vrh trep-folk scene snimanjem pesme i spota koji postaje viralan. Ipak, stvari se ne odvijaju baš onako kako su zamišljali, u šta će gledaoci moći da se uvere tokom 25 minuta trajanja ovog filma.

"Influenser" je satirična komedija koja se kroz današnju trep-folk kulturu bavi pitanjem identiteta i uspeha. Film će od će od 14.12. ove godine biti onlajn na sajtu www.influenser-film.com. U petak 15.11. izlazi muzički spot.

U glavnim ulogama su Jovan Jovanović (Kima) i Tamara Milošević (Luna), a u sporednim Sofija Rajović, Filip Hajduković, Marko Brkić, Jana Bjelica i Vladimir Gvojić. Film su producirali Jelena Hrvačević i Janko Đorić. Direktor fotografije je Aleksandar Bartol, a montažu je radio Marko Džambić.