Druga sezona serije "Senke nad Balkanom" u ponedeljak uveče je počela da se prikazuje. Pošto su prethodne epizode bile veoma uspešne, gledaoce je zanimalo šta će reditelj Dragan Bijelogrlić novo ponuditi. Prema prvim reakcijama publike "Senke" će i ovaj put prikovati Srbiju za ekrane.
I u ovoj sezoni postoji mnogo scena ubistava i seksa. Ono što su mnogi primetili je da protagonisti govore na nemačkom, francuskom i ruskom jeziku.
Tane i načelnik Dimitrijević više nisu u policiji, Stanko se vratio iz Lozane, ali bez Bojane, Maja se udala i živi u Beču, Mirić vodi novi glavni klub u gradu... Mnogo novih likova poput Draginje (Vesna Trivalić), Benzinca (Aleksej Bjelogrlić), Emine (Nataša Ninković) i dr. su se pridružili ekipi... A nove senke krenule su iz Zagreba.
Prvi minuti druge sezone nas vode u decembar 1933. godine prikazujući nam neuspeli pokušaj atentata na Kralja Aleksandra I Karađorđevića u Zagrebu, u Kraljevini Jugoslaviji.

Radnja se potom premešta u Beograd, gde saznajemo da se jedan od glavnih protagonista prve sezone Stanko Pletikosić tokom minulih 6 godina između sezona, oženio koleginicom Bojanom Arsić koja je bila patolog u policiji, ali i da su se njih dvoje rastali.


Nakon toga se radnja seli na Avalu, gde se dogodilo ritualno ubistvo. Stanko sa svojim novim kolegom Božidarom Zečevićem, odlazi na mesto zločina.

"Vratio sam se. N.J.", stoji natpis iznad beživotnog tela vojnika na Avali, razapetog na spomeniku Neznanom junaku. U koritu ispred tela se nalazi odsečena kravlja glava.