U svakom porazu ja sam video deo slobode, i kad je gotovo za mene znaj tek tad je počelo: Četvrt veka od smrti Milana Mladenovića

V. M. P.

subota, 02. 11. 2019. u 08:38

У сваком поразу ја сам видео део слободе, и кад је готово за мене знај тек тад је почело: Четврт века од смрти Милана Младеновића

Foto promo

Počast jednom od najvećih bendova sa ovih prostora

U BEOGRADSKOM klubu "Božidarac" u subotu veče, 2. novembra će biti održan tradicionalni koncert grupe "Krug EKV", koju čine bivši članovi EKV i njihovi prijatelji koji se jednom godišnje okupe kako bi odali počast jednom od najvećih bendova sa ovih prostora. "Krug" su Marko Milivojević, bubnjar sa najdužim stažom u EKV, Dragiša Uskoković Ćima (svirao na dva albuma EKV i koncertima), Dejan Tomović Tomke i Nemanja Dašić.

I u "Sabirnom centru" će biti održan memorijalni koncert EKV tribjut benda "Deca iz vode", 5. novembra, na 25. godišnjicu smrti Milana Mladenovića, pod nazivom "Kao da je bilo pre 25 godina". "Deci iz vode" pridružiće sa gosti - Tanja Jovićević (bivša pevačica "Oktobra 1864" i prateći vokal u EKV na poslednja tri studijska albuma), Mikica Stefanović (Milanov drug iz tinejdžerskih dana) i grupa "Lagana sreda" (pobednik ovogodišnjeg "Bunt rok mastersa".

Pročitajte još - KAO DA JE BILO JUČE: Pre 22 godine napustio nas je Milan Mladenović

- U Beogradu je 5. novembra 1994. prestalo da kuca srce Milana Mladenovića, muzičara, pevača, pesnika i umetnika koji je svojim pesmama u nekoliko grupa i projekata ostavio neizbrisiv trag u muzici eks-ju prostora - poručuju "Deca iz vode", kojima je ovo sedmi tradicionalni koncert u prestonici. - I 25 godina kasnije u Beogradu živi sećanje na njega i tim povodom okupljamo se da još jednom odamo poštovanje njegovom liku i delu. Program nosi naziv "Kao da je bilo pre 25 godina" jer za sve nas koji i dalje aktivno to slušamo, sviramo i pevamo je to "kao" da se desilo.